Puding áfonyaszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pudinghoz
-
43 kcal
-
75g tej42 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
10 kcal
-
1g citrom aroma0 kcal
Az áfonyaszószhoz
-
15g vörösáfonya7 kcal
-
19 kcal
-
75g szőlőlé45 kcal
Összesen
351
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pudinghoz
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g citrom aroma0 kcal
Az áfonyaszószhoz
-
60g vörösáfonya28 kcal
-
76 kcal
-
300g szőlőlé180 kcal
Összesen
1401
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pudinghoz
-
4.6g vaníliás pudingpor17 kcal
-
30.6g tej17 kcal
-
20.4g habtejszín60 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
4 kcal
-
0.5g citrom aroma0 kcal
Az áfonyaszószhoz
-
6.1g vörösáfonya3 kcal
-
8 kcal
-
30.6g szőlőlé18 kcal
Összesen
143
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 109.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
351
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 995.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.7 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 438.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 560 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
1401
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
A pudinghoz
-
300 ml tej
-
200 ml habtejszín
-
40 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 ml citrom aroma
Az áfonyaszószhoz
-
60 g vörösáfonya
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
Elkészítés
A pudinghoz
- A pudingot - a tasakon feltüntetett utasítás szerint - tej, tejszín és cukor felhasználásával elkészítjük.
- Hozzáadjuk a citromaromát.
- A pudingformákat hideg vízzel kiöblítjük és a pudingot beletöltjük. Ha kihűlt a puding, utána legalább 4 órára még hűtőbe helyezzük.
- Az áfonyaszósz elkészítéséhez a gyümölcsöt durva darabokra vágjuk.
- A keményítőt 3 kanál szőlőlével csomomentesre keverjük. A maradék szőlőléhez hozzáadjuk az áfonyát és felforraljuk.
- Az étkezési keményítőt a masszához keverjük, és az egészet rövig ideig újra felfőzzük.
- Egy hegyes késsel lazítsuk meg a pudingot a forma szélétől.
- Helyezzünk egy tányért a forma tetejére és gyors mozdulattal fordítsuk meg úgy, hogy a tányér alulra kerüljön.
- A formát óvatosan vegyük le a pudingról.
- A szószt a pudinghoz hidegen vagy melegen is tálalhatjuk.
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4488
- Feltöltés dátuma: 2011. január 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádok a vanília pudinggal kisérletezni. :)