r
Nosalty Logó

Szőlőkrémes charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szeva
Szőlőkrémes charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez és a díszítéshez

A piskótalaphoz

A tetejére

Összesen 465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez és a díszítéshez

A piskótalaphoz

A tetejére

Összesen 5561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatekercshez

A töltelékhez és a díszítéshez

A piskótalaphoz

A tetejére

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 465 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    256.3 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6553.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1160 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2687 mg
  • Nátrium
    2085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    2194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4043 micro
Összesen 5561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez és a díszítéshez

A piskótalaphoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Elkészítjük a piskóta roládot. A sütőpapírra ferde csíkokba nyomjuk felváltva a sárga és barna piskótatésztát.
  2. Mikor kisült, megkenjük baracklekvárral, és szorosan feltekerjük. Szemből tekerjük, így kapunk 2 tekercset, amit középen elvágunk, ha kihűlt.
  3. A szőlőlevet, a tojásokat, a cukrot, és a keményítőt keverjük ki, és gőz fölött főzzük sűrű krémmé. Ha kész, elzárjuk a gázt és a beáztatott zselatint egyenként folyamatos keverés közben a krémbe keverjük. Hűtőbe tesszük.
  4. Ha kihűlt a krém, dolgozzuk bele a lemon curd-ot, végül óvatosan keverjük hozzá a felvert habot is.
  5. Egy tepsit béleljünk ki fóliával, és sorakoztassuk bele a ½ cm-es piskóta karikákat. A közökbe tegyünk szőlőszemeket, majd egy sor szőlővel terítsük be az egész piskótát, felváltva a fehér, rosé, fekete-szőlőt. Erre ráöntjük a tejszínes krémet. Tetejét kirakjuk a maradék szőlőszemekkel, de itt is felváltva a színeket.
  6. Befedjük a piskóta alappal, és hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy megdermedjen.
  7. Másnap tálra borítjuk, és rákanalazzuk az összefőzött zselét. (Nagyon hamar megdermed.)
  8. A torta oldalát habbal díszíthetjük, de anélkül is jól mutatnak a kilátszó színes szőlőszemek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4620
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

Lemon curdot szoktam készíteni, ha van "felesleges" citromom, mert csavaros üvegben sokáig eláll a hűtőben. Bármilyen gyümölcsös krémet meg lehet bolondítani vele. Legutóbb a győri kekszet ragasztottam össze vele. Nagyon finom, puha dédi-keksz lett belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az őszi születésnapokat a mellékelt tortával éltettük. Elég sok kritériumnak kellett megfelelni: a tészta csak jelképes legyen, tejtermék, dió-féle nem lehet benne, csokoládénak (kakaó) viszont kell lennie. Különben nem torta a torta. Eredetileg borkrémes torta lenne, de.....  A  szőlőlé és a lemon curd nagyon jól harmonizált. 2-88 évesig mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A töltelékhez és a díszítéshez

A piskótalaphoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk