Szőlőlében párolt lilakáposzta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
125g vöröskáposzta31 kcal
-
63g alma29 kcal
-
100g szőlőlé60 kcal
-
3g ecet0 kcal
Összesen
120
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g vöröskáposzta124 kcal
-
250g alma117 kcal
-
400g szőlőlé240 kcal
-
10g ecet2 kcal
Összesen
483
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
43.1g vöröskáposzta11 kcal
-
21.6g alma10 kcal
-
34.5g szőlőlé21 kcal
-
0.9g ecet0 kcal
Összesen
42
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 225.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 690 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 402 micro
Összesen
120
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 695.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.6 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 901.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 239 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2761 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 1609 micro
Összesen
483
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db alma
Elkészítés
- A kész, bolti káposztasaláta levét leöntjük, félretesszük.
- Az almát megtisztítjuk, vékony szeletekre felvágjuk, ésa káposztához keverjük.
- Felöntjük annyi szőlőlével, amennyi épp ellepi, és fedő alatt puhára pároljuk. Fehér vagy piros szőlőlevet egyaránt használhatunk.
- Ha túl édesnek találjuk, végén a saláta levével esetleg 1-2 kanál ecettel is ízesíthetjük. Tálalhatjuk!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2898
- Feltöltés dátuma: 2012. december 11.
Ajánló
Sültek mellé nagyon jó, de még egy szelet zsíros kenyeret is feldob.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Ez nagyon egyszerű: ha kész, felvágott, ízesített káposztasalátát használunk, nem kell a káposztát gyalulni, sózni, állni hagyni, kínlódni vele. Nem ég le, nem zsíros és gyorsan elkészül. Mégis nagyon finom: egyszerre illatos (a szőlőtől), édeskés (az almától) és savanykás (eredendő saját magától). Savanyúságként, köretként egyaránt fogyasztható. A leöntött salátalevet pedig megiszogatjuk.