Pudingos szőlőtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
48g tojás61 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
25g szőlő17 kcal
-
41 kcal
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
21g napraforgó olaj186 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
200g szőlő132 kcal
-
50g kókuszreszelék330 kcal
Összesen
3755
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
27.3g tojás34 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
14.2g szőlőlé9 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
A díszítéshez
-
14.2g szőlő9 kcal
-
3.5g kókuszreszelék23 kcal
Összesen
265
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 65.8 g
Zsír
-
Összesen 189 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2995.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1346 mg
-
Nátrium 773 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462.5 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 626.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1403 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 1064 mg
-
Retinol - A vitamin: 1381 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1985 micro
Összesen
3755
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
140 g cukor
-
160 g finomliszt
-
21 g napraforgó olaj
-
3 g sütőpor
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
125 g vaj
-
80 g cukor
A díszítéshez
-
20 dkg szőlő
-
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a cukor kétharmad részét a sárgával habosra keverjük. A tojásfehérjéhez csak akkor öntjük a maradék cukrot, ha már félig habbá verjük, majd azzal együtt kemény habbá verjük.
- A tojássárgához keverjük a tojásfehérje habot, majd óvatosan keverjük bele a lisztet és a sütőport. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a tojásfehérjehab!
- Sütőpapírral bélelt tortaformába enyhén homorúan simítjuk.
- Enyhén gőzös sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha ujjunkkal kicst megnyomjuk a tésztát, és az ujj nyoma ott marad a tészta még nem jó, ha eltűnik akkor kész, vagy ellenőrizhetjük tűpróbával is.
- A kész piskóta tetejét lelisztezem, majd megfordítom, így nem marad domború a tortánk. Hagyom kihűlni.
- Ha kihűlt, vízszintesen 3 részre szeljük.
- A vaníilás pudingport a szőlő levében először hidegen csomóentesre keverjük, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. Ha elég édes a szőlő, nem kell bele cukor.
- A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűtött pudingot.
- Az így kapott krémet 4 részre osztjük, betöltjük vele a tortát, majd a külsejét és a tetejét is bevonjuk, a maradék krémmel, és szőlőszemekkel díszítjük.
- A torta oldalát kókuszreszelékkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3230
- Feltöltés dátuma: 2011. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Sok szőlőnk volt, szerettem volna tortát sütni, így adta magát, hogy szőlős torta legyen. A kókuszreszelékkel való díszítés először csak a kinézete miatt tetszett, de mikor megkóstoltuk nagyon ízlett. Fura, de igazán illik a szőlőhöz a kókusz. :) A szőlőlevet úgy készítettük, hogy a leszemezett szőlőt sűrű fémszitán áttörtük. Nagyon finom! :)