r
Nosalty Logó

Toszkán húsgolyók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Toszkán húsgolyók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5046 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 563 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10092 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1427 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 160 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mozzarella felét 6 vékony szeletekre vágjuk, a maradékot 6 egyenlő darabra vágjuk.
  2. A darált húst eldolgozzuk a túróval, majd sóval, borssal, fűszerpaprikával és ½ ek. olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket enyhén ellapítjuk, a közepébe egy darab mozzarellát teszünk, és golyóvá formázzuk. Egy tűzálló tálba rakjuk.
  3. Az olajban üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a paradicsommal és a tejszínnel. Sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. Felfőzzük, a húsgolyókra öntjük.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig sütjük, majd elosztjuk a húsgolyókon a szeletekre vágott mozzarellát, és további 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 495
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 27880
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozzarellával töltött és gratinírozott húsgolyók finom, krémes, tejszínes paradicsommártásban, egyszerű és finom. A mártást ízesíthetjük csípős paprikakrémmel is. Tálaljuk főtt tésztával, rizzsel vagy burgonyával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...