Torrente torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g rétesliszt36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g citruspor0 kcal
A krémhez
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
17g málnalekvár46 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
8g gyümölcslé4 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g zselatin1 kcal
A mázhoz
-
21g cukorfondant72 kcal
-
8g marcipán39 kcal
-
1g marcipán4 kcal
-
1g marcipán4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
395
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
120g rétesliszt437 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g citruspor0 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
200g málnalekvár556 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g gyümölcslé46 kcal
-
100g víz0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
A mázhoz
-
250g cukorfondant865 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
10g marcipán46 kcal
-
10g marcipán46 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
4747
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
18.9g tojás24 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
6.9g rétesliszt25 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.3g citruspor0 kcal
A krémhez
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
11.4g málnalekvár32 kcal
-
14.3g mascarpone58 kcal
-
5.7g gyümölcslé3 kcal
-
5.7g víz0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
A mázhoz
-
14.3g cukorfondant49 kcal
-
5.7g marcipán26 kcal
-
0.6g marcipán3 kcal
-
0.6g marcipán3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
272
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
395
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.1 g
Zsír
-
Összesen 218.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2877.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 518 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 1050 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 582.4 g
-
Cukor 439 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 611.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1023 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 921 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1498 micro
Összesen
4747
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 púpozott ek rétesliszt
-
1 tk sütőpor
-
0.5 ek citruspor
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
20 dkg málnalekvár
-
25 dkg mascarpone
-
1 dl víz
-
1 ek zselatin
A mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, amihez aztán kanalanként adagoljuk a cukrot, míg kemény, fényes hab nem lesz belőle.
- A sárgáját folytonos keverés mellett, szintén darabonként engedjük a tojásfehérjéhez.
- Egy sima evőkanál segítségével óvatosan kevergetve, kanalanként beleforgatjuk a sütőporral és citrusporral elkevert lisztet.
- A tésztát egy téglalap alakú tortakeretbe öntjük, ami alá szilikonos sütőpapírt teszünk. Az oldalát nem kell kikenni semmivel, mert akkor nem tud a tészta jól megemelkedni.
- 160 fokon, hőlégkeverésen 30 perc alatt megsütjük. A tésztát rácsra téve kihűtjük.
- Közben a krémnek valókat összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
- Amikor kihűlt a torta, vízszintesen kettévágjuk, vastagon megkenjük krémmel, és a tetejét ráillesztjük. A torta tetejét és oldalait is bekenjük krémmel, hogy a fondant hozzáragadjon.
- A fondantot kinyújtjuk a megfelelő méretűre, és kb. 3 mm vastagságúra. Ráterítjük a tortára, elsimítjuk rajta. Lelógó széleit vagy levágjuk, vagy a tészta alá simítjuk.
- A mintát kiszabjuk marcipánból, és a tortára helyezzük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2126
- Feltöltés dátuma: 2013. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Ez a torta a fiam névnapjára készült meglepetésnek.