Török lepénykenyér magyaros verzióban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
lepénykenyér
-
133g kenyérliszt bl80481 kcal
-
33g kukoricaliszt121 kcal
-
8 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
21g napraforgó olaj189 kcal
-
3g só0 kcal
feltét a tetejére
-
5g sertészsír45 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
0 kcal
-
25g chiliszósz5 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
33g kolbász151 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
33g sajt117 kcal
Összesen
1157
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
lepénykenyér
-
400g kenyérliszt bl801444 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
23 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
150g víz0 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
-
8g só0 kcal
feltét a tetejére
-
15g sertészsír135 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
75g chiliszósz16 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
3470
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
lepénykenyér
-
32.2g kenyérliszt bl80116 kcal
-
8.1g kukoricaliszt29 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
12.1g víz0 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
-
0.6g só0 kcal
feltét a tetejére
-
1.2g sertészsír11 kcal
-
13.7g vöröshagyma5 kcal
-
0 kcal
-
6g chiliszósz1 kcal
-
3.6g ketchup4 kcal
-
8.1g kolbász36 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8.1g sajt28 kcal
Összesen
279
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2767.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 1931 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 167.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1809 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
1157
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 108.3 g
Zsír
-
Összesen 158.8 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8303 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 935 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1103 mg
-
Nátrium 5792 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 502.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 520 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 5428 micro
-
Lut-zea 676 micro
Összesen
3470
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 437 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
lepénykenyér
-
40 dkg kenyérliszt bl80
-
10 dkg kukoricaliszt
-
7 g instant élesztő
-
3 csipet cukor
-
150 ml víz
-
8 ek napraforgó olaj
-
2 kávéskanál só
feltét a tetejére
-
1 ek sertészsír
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
5 ek chiliszósz
-
3 ek ketchup
-
10 dkg kolbász
-
2 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 kk oregánó
-
1 kk kakukkfű
-
0.5 teáskanál bazsalikom
Elkészítés
lepénykenyér
- Az élesztőt és a cukrot a langyos víz felével elkeverjük, pár percig békén hagyjuk. A lisztet és a sót az ujjainkkal alaposan eldolgozzuk, egy mélyedést készítünk, amibe az élesztős keveréket beleöntjük. A langyos víz másik felét közelünkben tartjuk, gyúrásnál, ha szükséges (az lesz), apránként a tésztához adagoljuk. Az olajat szintén hozzámérjük. A tésztát addig gyúrjuk, dagasztjuk, míg az könnyen elválik a kezünktől és a tál falától.
- A tésztát konyharuhával lefedjük, legalább 45percig pihentetjük. Pihenő idő után a tésztát enyhén lisztezett deszkára tesszük, kicsit átdolgozzuk.
- Enyhén lisztezett deszkán négyzet alakúra formázzuk, és kb. 10 percig még pihentetjük. A kész szószból kenünk mindegyik tetejére, majd reszelt sajttal szórjuk. 200 fokos sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!!
feltét a tetejére
- A zsíron a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fűszerpaprikát, a chiliszószt, a ketchupot.
- Beleaprítjuk a bőrétől megfosztott kolbászhúst. Ízesítjük sóval, borssal, oreganóval, bazsalikommal, kakukkfűvel. A fokhagymát is beletörjük. Összefőzzük pár percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5119
- Feltöltés dátuma: 2020. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
A török konyha igen népszerű, bőséggel használják a zöldségeket, jól fűszerezik a húsokat, és van a repertoárjukban több fajta lepénykenyér, amit magában is élvezet fogyasztani. Én most magyaros feltéttel készítettem el, és a siker garantált!!! :-)))