r
Nosalty Logó

Tordelli Lucchesi - kétszer húsos töltött tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Tordelli Lucchesi - kétszer húsos töltött tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a szószhoz

Tálalás

Összesen 528 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a szószhoz

Tálalás

Összesen 4212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a szószhoz

Tálalás

Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 528 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8330 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    1330 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    3924 mg
  • Nátrium
    1976 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2070.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2378 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    1695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    16199 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    4634 micro
Összesen 4212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    364 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a szószhoz

Tálalás

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát gyúrjuk össze: halmozzuk a lisztet egy munkafelületre, készítsünk a közepébe egy krátert, ide üssük a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót és egy kanál vizet, ha szükséges, jól dolgozzuk össze, és egy gombócba formázva hagyjuk pihenni legalább 30 percet.
  2. A tésztát nyújtógéppel 6-os fokozatig nyújtsuk téglalapokra vagy nyújtófával egy nagy téglalapra, amit felezzünk el. A tésztalapok felére, egymástól kellő távolságra, tegyünk 1-1 kanálnyi összegyurmázott tölteléket, majd fedjük be egy másik darab tésztával, és a töltelék körül nyomkodjuk rá a felső réteget. Utána jöhet a tésztakiszúró, ezzel vágjuk formára a tordelliket. A töltött tésztákat halványan lisztezett tálcán sorakoztassuk egymás mellé. Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki őket, de csak akkor, ha már kész a szósz!

A töltelékhez és a szószhoz

  1. Miközben pihen a tészta, készítsük el a szószt és a tölteléket. A szeletbe vágott borjú- és sertéshusikat pirítsuk meg egy kevés vajon, dobjunk melléjük kakukkfüvet, sózzuk borsozzuk. Majd félholdkéssel vagy simával vágjuk apró kockákba a húst. Ha nincs kedvünk ezzel bajlódni, darált húst is használhatunk vegyesen. A hús egyik felét tegyük egy tálba, a másik fele pedig majd megy vissza a serpenyőbe a szószhoz.
  2. Előtte viszont a serpenyőben összepirítjuk a kockázott ízesítőket: zellerszárat, vöröshagymát, sárgarépát. Ennek a fele megy a töltelékes tálba. A serpenyőbe pedig visszatehetjük a hús másik felét.
  3. A serpenyőbe mehet még egy pohárka vörösbor, egy konzerves darabolt paradicsom vagy passata és egy jó bögre víz. Fűszerezzük újból sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel, és főzzük alacsony lángon, hogy megpuhuljon, és a szaftja besűrűsödjön.
  4. A tálban lévő húsra és zöldségalapra üssünk egy tojást, szórjunk 3-4 ek reszelt parmezánt, és a kinyomogatott beáztatott kenyeret (én rozskenyeret használtam), hogy gombócba tudjuk majd formázni. Sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá aprított kakukkfüvet, petrezselymet, és reszeljünk rá egy kis szerecsendiót.

Tálalás

  1. Főzés után egyből tálaljunk. Minden tányérra halmozzunk kicsit a szószból, erre ültessük a tordelliket, majd öntsük nyakon őket még több szósszal, és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, reszelt parmezánnal, sőt pecorinot is reszelhetünk még rá. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2963
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 19.

Ajánló

Nagyon kiadós, családi nagy étkezésekre ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toszkána egyik leggyönyörűbb kisvárosában, Luccában jártunk, onnan hoztuk ezt a receptet, amely a húsos tésztaételek kedvelőinek egy igazi csemege!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a szószhoz

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...