r
Nosalty Logó

Tönkölyös-zabos meggyes pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
RaiMa
Tönkölyös-zabos meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 4271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    209.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8904.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3512 mg
  • Nátrium
    2806 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1819 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    8183 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1965 micro
Összesen 4271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A tészta minden hozzávalóját összekeverjük, majd a tésztát pihentetjük 2-3 óra hosszat, de lehet egy éjszakán át is.
  2. A tésztát kettéosztjuk. Egy 30x35-ös tepsibe papírt mérünk, és ezen a papíron nyújtjuk ki az alsó lapot. Papírostól átemeljük a tepsibe.
  3. Zabkorpát és fahéjat szórunk rá (dió is lehet!), majd gurulhatnak a meggyszemek is jó szorosan, egy rétegben. Ismét fahéj és chiamag következik. Egészséges, és még a nedvességet is jól szívja.
  4. A 2. kinyújtott lap a tetejére kerül, és egy tojással lekenjük.
  5. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt szép barnára sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3070
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a meggyszezon! Ez a recept akár diétába is beilleszthető. A süti hagyományos: két lap között meggy a töltelék. Lehet almával is készíteni, de akkor meg kell párolni a gyümölcsöt.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...