Tönkölyfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Annamo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 38% Zsír
A fánkhoz
-
85 kcal
-
211 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
4g whiskey10 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A tálaláshoz
-
111 kcal
-
13g porcukor48 kcal
Összesen
1868
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 38% Zsír
A fánkhoz
-
338 kcal
-
250g tönkölybúza liszt845 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
16g whiskey40 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A tálaláshoz
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
7474
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 38% Zsír
A fánkhoz
-
21 kcal
-
15.2g tönkölybúza liszt51 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
1g whiskey2 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
15.2g tej9 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
25.8g napraforgó olaj228 kcal
A tálaláshoz
-
9.7g sárgabaracklekvár27 kcal
-
3g porcukor12 kcal
Összesen
455
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 134.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 862.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.3 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
1868
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87 g
Zsír
-
Összesen 537.6 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 229 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 165 g
-
Koleszterin 866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3449 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 530 mg
-
Foszfor 1938 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 597 g
-
Cukor 222 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 180.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 182 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1275 micro
Összesen
7474
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 11 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
455
kcal
Hozzávalók
A fánkhoz
-
25 dkg tönkölybúza liszt
-
15 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
5 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojássárgája
-
10 dkg vaj
-
250 ml tej
-
1 teáskanál citromhéj
A tálaláshoz
-
8 ek sárgabaracklekvár
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
A fánkhoz
- Az élesztőt 1 mk cukorral a tejben felfuttatjuk.
- A liszteket a maradék cukorral, sóval, vaníliás cukorral jól összekeverjük egy habverő segítségével. Közepébe mélyedést nyomunk, ide öntjük az élesztős tejet, a tojássárgájákat, a reszelt citromhéjat és a rumot vagy whiskyt. (Régebben mindig rummal készítettem, de egy alkalommal túl későn vettem észre, hogy nincs itthon rum. Körülnéztem a bárszekrényben némi alkohol után, és a whisky mellett döntöttem. Jó ötletnek bizonyult, sokkal finomabb, különlegesebb vele a sütemény, azóta gyakorlatilag nem is vettem rumot, csak whiskyt használok. Édes, amerikai whisky a tuti!)
- Ha minden a lisztben van, akkor az olvasztott vajat lassan adagolva hozzá szépen bedagasztjuk az egészet, majd letakarva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
- Ezután kissé visszagyúrjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és nem túl forró olajban kisütjük.
- (Én a wokban szoktam sütni úgy, hogy a fánkok közepében kialakítok egy kis mélyedést a lekvárnak, és először ezzel a mélyedéssel lefelé teszem az olajba, majd ha szépen megdagadt, megfordítom.) Ha így sütjük, szép magas, szalagos fánkjaink lesznek.
- Házi baracklekvárral a legfinomabb. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7694
- Feltöltés dátuma: 2013. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Annamo
27 recept
Ez egy jófajta fánk. Ráadásul egészséges is. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne!