Töltött tészta spárgamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéjas Kávé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A töltelékhez
-
1g rozmaring1 kcal
-
150g cukkini24 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
50g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
7 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
175g cannelloni649 kcal
Spárgamártáshoz
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g zöldspárga35 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
Összesen
1017
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A töltelékhez
-
1g rozmaring1 kcal
-
300g cukkini48 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
100g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
84 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
350g cannelloni1299 kcal
Spárgamártáshoz
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
Összesen
2036
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A töltelékhez
-
0g rozmaring0 kcal
-
12.7g cukkini2 kcal
-
2.1g fehérbor2 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
5.1g halványító zeller1 kcal
-
6.8g sárgarépa2 kcal
-
14.8g passzírozott paradicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.8g cannelloni55 kcal
Spárgamártáshoz
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.1g sajt7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21.2g zöldspárga3 kcal
-
10.6g zöldség alaplé1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
Összesen
86
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3313.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 774 mg
-
Nátrium 1662 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 714.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 836 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 603 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 2491 micro
-
β-karotin 7471 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 24317 micro
-
Lut-zea 4679 micro
Összesen
1017
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 86.8 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6627.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 1056 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 1548 mg
-
Nátrium 3324 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1428.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1672 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 225 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1205 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 4983 micro
-
β-karotin 14941 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 48634 micro
-
Lut-zea 9359 micro
Összesen
2036
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 211 micro
-
β-karotin 633 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2059 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
50 ml fehérbor
-
1 ek olívaolaj
-
35 dkg passzírozott paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
350 g cannelloni
Spárgamártáshoz
-
bors ízlés szerint
-
250 ml zöldség alaplé
Elkészítés
A töltelékhez
- A töltelékhez az alapanyagokat felaprítjuk, majd egy lábosban olajat hevítünk.
- Beletesszük a zöldségeket, a cukkini kivételével, és a rozmaringot, és kb 3-4 percig pároljuk. Felöntjük a borral, és hozzákeverjük a cukkinit is. Hagyjuk elpárologni a bort, hiszen csak az ízre van szükségünk, az alkoholtartalomra nincs.
- Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a dobozt pedig kiöblítjük kb 1 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, lefedve 30 percig főzzük közepes lángon, míg be nem sűrűsödik.
- Közben főzzük enyhén sós vízben a tésztát kb 10 percig, még lehessen harapni, nehogy túlfőjön!
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Spárgamártáshoz
- A mártáshoz hevítsünk olívaolajat, dobjuk bele a fokhagymát, és pirítsuk pár percig, majd vegyük ki, és a spárgát dobjuk bele. Jöhet a chilli, ha használunk, kicsit pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével. Közepes lángon főzzük 10 percig, majd a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsük. Ha kész, keverjük hozzá a sajtot (én füstölt sajtot reszeltem bele, isteni lett).
- Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, az aljára merjünk egy keveset a spárgamártásból, majd jöhetnek a tészták, melyeket a paradicsomos zöldségekkel töltsünk meg. Aprólékos, időigényes, de higgyétek el, megéri!
- A tésztákat rendezzük el szépen állítva, jöhet a maradék mártás és a tetejére az újabb adag reszelt sajt.
- Előmelegített sütőben nagyjából 25-30 perc alatt megsül.
- Tálalás előtt pár percig hagyjuk hűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2940
- Feltöltés dátuma: 2013. július 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Fahéjas Kávé
20 recept
A könyv telis-tele jobbnál jobb tészta receptekkel. Komolyan. Én imádom a tésztát, mindazok ellenére, hogy nem annyira fogyókúrás.:D Mivel a spárga azért még itt van a nyakunkon, ezt a töltött tésztát választottuk, melyre spárgamártás került. Konzekvenciám, hogy NEKEM, hangsúlyozom nekem, a paradicsomos töltelék, mely a tésztában van, és a spárgamártás együtt nem annyira működött. Azaz pont az volt a baj, hogy elnyomták egymást. A töltelék a tésztával nagyon finom, a spárgamártás pedig fenomenális... És mindez megfejelve egy kis rápirított sajttal...