r
Nosalty Logó

Töltött tészta spárgamártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéjas Kávé
Töltött tészta spárgamártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

Spárgamártáshoz

1017
Kalória
43.4g
Fehérje
165.2g
Szénhidrátok
19g
Zsír
714.2g
Víz
41g
Koleszterin
17g
Rost
24g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A töltelékhez

Spárgamártáshoz

Összesen 1017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A töltelékhez

Spárgamártáshoz

Összesen 2036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A töltelékhez

Spárgamártáshoz

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3313.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    714.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2491 micro
  • β-karotin
    7471 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    24317 micro
  • Lut-zea
    4679 micro
Összesen 1017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6627.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    3324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1428.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1205 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    4983 micro
  • β-karotin
    14941 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    48634 micro
  • Lut-zea
    9359 micro
Összesen 2036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelékhez az alapanyagokat felaprítjuk, majd egy lábosban olajat hevítünk.
  2. Beletesszük a zöldségeket, a cukkini kivételével, és a rozmaringot, és kb 3-4 percig pároljuk. Felöntjük a borral, és hozzákeverjük a cukkinit is. Hagyjuk elpárologni a bort, hiszen csak az ízre van szükségünk, az alkoholtartalomra nincs.
  3. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a dobozt pedig kiöblítjük kb 1 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, lefedve 30 percig főzzük közepes lángon, míg be nem sűrűsödik.
  4. Közben főzzük enyhén sós vízben a tésztát kb 10 percig, még lehessen harapni, nehogy túlfőjön!
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Spárgamártáshoz

  1. A mártáshoz hevítsünk olívaolajat, dobjuk bele a fokhagymát, és pirítsuk pár percig, majd vegyük ki, és a spárgát dobjuk bele. Jöhet a chilli, ha használunk, kicsit pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével. Közepes lángon főzzük 10 percig, majd a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsük. Ha kész, keverjük hozzá a sajtot (én füstölt sajtot reszeltem bele, isteni lett).
  2. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, az aljára merjünk egy keveset a spárgamártásból, majd jöhetnek a tészták, melyeket a paradicsomos zöldségekkel töltsünk meg. Aprólékos, időigényes, de higgyétek el, megéri!
  3. A tésztákat rendezzük el szépen állítva, jöhet a maradék mártás és a tetejére az újabb adag reszelt sajt.
  4. Előmelegített sütőben nagyjából 25-30 perc alatt megsül.
  5. Tálalás előtt pár percig hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A könyv telis-tele jobbnál jobb tészta receptekkel. Komolyan. Én imádom a tésztát, mindazok ellenére, hogy nem annyira fogyókúrás.:D Mivel a spárga azért még itt van a nyakunkon, ezt a töltött tésztát választottuk, melyre spárgamártás került. Konzekvenciám, hogy NEKEM, hangsúlyozom nekem, a paradicsomos töltelék, mely a tésztában van, és a spárgamártás együtt nem annyira működött. Azaz pont az volt a baj, hogy elnyomták egymást. A töltelék a tésztával nagyon finom, a spárgamártás pedig fenomenális... És mindez megfejelve egy kis rápirított sajttal...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!