Töltött-sült csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkecombhoz
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
68 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
18 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
22g csirkemáj26 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldbabsalátához
-
150g zöldbab41 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
94g tejföl186 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
25g majonéz134 kcal
-
43g fehér hagyma15 kcal
Összesen
1214
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkecombhoz
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
30g mangalica zsír271 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
71 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
88g csirkemáj105 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldbabsalátához
-
600g zöldbab164 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
170g fehér hagyma62 kcal
Összesen
4852
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkecombhoz
-
33.9g csirke felsőcomb64 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
3.7g zsemle10 kcal
-
3g csirkemáj4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldbabsalátához
-
20.3g zöldbab6 kcal
-
8.1g főtt tojás13 kcal
-
12.7g tejföl25 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
3.4g majonéz18 kcal
-
5.8g fehér hagyma2 kcal
Összesen
165
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 94.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 615 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1838.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 702 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 474.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1093 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 994 micro
-
α-karotin 94 micro
-
β-karotin 1113 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 1999 micro
Összesen
1214
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 225 g
Zsír
-
Összesen 379 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 2462 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7355.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 355 mg
-
Kálcium 1101 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 2808 mg
-
Nátrium 2576 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.3 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1899.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4371 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 995 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1047 micro
-
Kolin: 1617 mg
-
Retinol - A vitamin: 3977 micro
-
α-karotin 374 micro
-
β-karotin 4452 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 7997 micro
Összesen
4852
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A csirkecombhoz
-
8 db csirke felsőcomb
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 ek mangalica zsír
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A zöldbabsalátához
-
60 dkg zöldbab
-
4 db főtt tojás
-
3.8 dl tejföl
-
1 ek mustár
-
1 kk citromlé
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
10 dkg majonéz
-
1 nagy fej fehér hagyma
Elkészítés
A csirkecombhoz
- A csirkecombokat átmossuk és enyhén besózzuk.
- A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk. Egy fej hagymát apróra vágunk, megdinsztelünk az olajban, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott májat (vagy májkrémet), az ételízesítőt, a tojást, a fűszereket, a sót óvatosan, mert z ételízesítő (és a májkrém) is sós lehet. Jól összekeverjük, ha lágynak találjuk a masszát, zsemlemorzsával sűríthetjük.
- A csirkecombok bőrét az ujjunkkal felszedjük egy oldalon, vigyázva, hogy a többi oldala ne jöjjön le, hogy a töltelék a bőr alatt maradjon. Megtöltjük.
- A megtöltött csirkecombokat ételízesítővel megszórjuk, zsírt teszünk mellé és kb. 1 dl vizet, majd alufóliával lefedjük. Ha megpuhult, a fóliát leszedve még pirítjuk, hogy a bőr szép piros színt kapjon.
- Zöldbabsaláta készítése:
- A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, a hagymát vékony karikára vágjuk és besózzuk, a tojásokat megfőzzük.
- Két tojás sárgáját villával összetörünk és az olajjal, mustárral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, sót, pici citromlevelet, borsot, majonézt és jól összekeverjük, ha szükséges utánízesítjük.
- A maradék tojást karikára, a tojássárgák megmaradt fehérjét apró kockára, vagy csíkokra vágjuk.
- A hagymát kinyomkodjuk és a zöldbabbal együtt egy nagy tálba tesszük, rá az összevágott tojások és nyakon borítjuk az elkészített öntettel.
- Hűtőben min. 2-3 órát pihentetjük tálalás előtt, de még jobban összeérik, ha egy éjszakát a hűtőben áll.
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 193
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 106
- Össznézettség: 94462
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 01.
Ajánló
A megsült csikrecombok mellé köretnek (a majonézes zöldbabsaláta mellett) rozmaringos sült krumplit kínálunk.
Receptjellemzők
Kriszti
24 recept
A tölteléket a nagymamám, majd az anyukám húslevesben a tyúkba töltve készítette :)..Ugyanezt a tölteléket próbáltam sült húsokba is tenni és bevált.