r
Nosalty Logó

Töltött minipizzák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Töltött minipizzák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A bolognai töltelékhez

A lecsós töltelékhez

A tetejére

Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A bolognai töltelékhez

A lecsós töltelékhez

A tetejére

Összesen 3801 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A bolognai töltelékhez

A lecsós töltelékhez

A tetejére

Összesen 206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    8349 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9108.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1872 mg
  • Nátrium
    5367 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    555 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    33395 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 3801 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1806 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai töltelékhez

A lecsós töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe keverjük a sót, az oregánót, az olajat, majd a felfutott élesztővel és a langyos tejjel közepesen lágy tésztát készítünk.
  3. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. A bolognai raguhoz az olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, hozzákeverjük a paradicsomszószt, és kevés vizet hozzáöntve, lefedve készre pároljuk.
  5. A lecsós töltelékhez az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzátesszük a szintén kis kockákra darabolt paprikát és paradicsomot. Sózzuk, és pár perc alatt megfonnyasztjuk a zöldségeket. Végül hozzáadjuk a pici sóval felvert tojásokat, és kevergetve addig főzzük, míg a tojás meg nem szilárdul.
  6. A közben megkelt tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és nagy (nekem 10 cm átmérőjű van) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A tésztakorongok felén elosztjuk a tölteléket úgy, hogy a széleken egy kis részt szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel, vagy tojással megkenjük, és mindet lefedjük egy üres tésztakoronggal. A széleket lenyomkodjuk.
  8. A másik változat, hogy minden tésztakorong egyik felére tölteléket teszünk, persze a széleket itt is szabadon hagyjuk, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes részre. A széleket itt is jól lenyomkodjuk.
  9. Kiolajozott tepsire rendezzük a tésztákat. Megkenjük tojással, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Forró sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetején pirulni nem kezd.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13978
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.

Ajánló

A hozzávalókat úgy adtam meg, hogy fele tésztába egyik, fele tésztába másik tölteléket szántam. Tehát mindkét töltelék csak kb. 2 dkg lisztből készült tésztához elég! Ez a tészta mindenféle sós töltelékkel finom. Mehet bele kolbász, sonka, sajt, gomba vagy bármilyen megmaradt húsos vagy zöldséges ragu. Itt csak a képzelet szabhat határt. És egy kis praktika: a hatalmas, 10 cm-es pogácsaszaggatóm pedig nem más, mint egy hajdani őszibarack konzerv doboza. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha bolognai spagettit készítek, jó sokat főzök egyszerre, mert mindenki nagyon szereti, és másnap is szívesen megesszük. De ha még harmadnapra is marad, akkor jön az alternatív felhasználás. Attól függően, hogy mennyi marad, vagy melegszendvics-, vagy pizzafeltét lesz belőle. Ha feltét lehet, akkor töltelék is, persze a jól bevált pizzatésztámban. Mindenféle alakban nagyon finom. De ha mégsem elég a bolognai ragum a fél kg lisztből készült kelt tésztához, arra találtam ki ezt a lecsós tölteléket. Valahol ettem már hasonlót, igaz, az leveles tésztában volt, de nagyon ízlett. Kelt tésztával is ugyanolyan finom.  

Hozzávalók

A tésztához

A bolognai töltelékhez

A lecsós töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...