Töltött minipizzák
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
5 kcal
-
63g tej35 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
18 kcal
A bolognai töltelékhez
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
-
21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g oregánó1 kcal
A lecsós töltelékhez
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
11g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
71 kcal
A bolognai töltelékhez
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g oregánó3 kcal
A lecsós töltelékhez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
27g finomliszt98 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
13.5g tej8 kcal
-
2.2g napraforgó olaj19 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
A bolognai töltelékhez
-
10.8g darált sertéshús20 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0 kcal
-
5.4g sűrített paradicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
A lecsós töltelékhez
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
5.4g paprika1 kcal
-
9.7g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2277.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 1342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 200.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 495 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 8349 micro
-
Lut-zea 346 micro
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.7 g
Zsír
-
Összesen 154.8 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 789 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9108.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 1265 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1872 mg
-
Nátrium 5367 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 801.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 729 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 704 mg
-
Retinol - A vitamin: 555 micro
-
α-karotin 228 micro
-
β-karotin 1978 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 33395 micro
-
Lut-zea 1383 micro
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1806 micro
-
Lut-zea 75 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1 kk oregánó
-
2 dkg friss élesztő
-
2.5 dl tej
-
5 ek napraforgó olaj
A bolognai töltelékhez
-
20 dkg darált sertéshús
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk majoranna
-
1 kk oregánó
A lecsós töltelékhez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 nagy db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
2 db tojás
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
- A lisztbe keverjük a sót, az oregánót, az olajat, majd a felfutott élesztővel és a langyos tejjel közepesen lágy tésztát készítünk.
- Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
- A bolognai raguhoz az olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, hozzákeverjük a paradicsomszószt, és kevés vizet hozzáöntve, lefedve készre pároljuk.
- A lecsós töltelékhez az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzátesszük a szintén kis kockákra darabolt paprikát és paradicsomot. Sózzuk, és pár perc alatt megfonnyasztjuk a zöldségeket. Végül hozzáadjuk a pici sóval felvert tojásokat, és kevergetve addig főzzük, míg a tojás meg nem szilárdul.
- A közben megkelt tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és nagy (nekem 10 cm átmérőjű van) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- A tésztakorongok felén elosztjuk a tölteléket úgy, hogy a széleken egy kis részt szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel, vagy tojással megkenjük, és mindet lefedjük egy üres tésztakoronggal. A széleket lenyomkodjuk.
- A másik változat, hogy minden tésztakorong egyik felére tölteléket teszünk, persze a széleket itt is szabadon hagyjuk, majd a másik felét ráhajtjuk a töltelékes részre. A széleket itt is jól lenyomkodjuk.
- Kiolajozott tepsire rendezzük a tésztákat. Megkenjük tojással, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
- Forró sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetején pirulni nem kezd.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13978
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.
Ajánló
A hozzávalókat úgy adtam meg, hogy fele tésztába egyik, fele tésztába másik tölteléket szántam. Tehát mindkét töltelék csak kb. 2 dkg lisztből készült tésztához elég! Ez a tészta mindenféle sós töltelékkel finom. Mehet bele kolbász, sonka, sajt, gomba vagy bármilyen megmaradt húsos vagy zöldséges ragu. Itt csak a képzelet szabhat határt. És egy kis praktika: a hatalmas, 10 cm-es pogácsaszaggatóm pedig nem más, mint egy hajdani őszibarack konzerv doboza. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ha bolognai spagettit készítek, jó sokat főzök egyszerre, mert mindenki nagyon szereti, és másnap is szívesen megesszük. De ha még harmadnapra is marad, akkor jön az alternatív felhasználás. Attól függően, hogy mennyi marad, vagy melegszendvics-, vagy pizzafeltét lesz belőle. Ha feltét lehet, akkor töltelék is, persze a jól bevált pizzatésztámban. Mindenféle alakban nagyon finom. De ha mégsem elég a bolognai ragum a fél kg lisztből készült kelt tésztához, arra találtam ki ezt a lecsós tölteléket. Valahol ettem már hasonlót, igaz, az leveles tésztában volt, de nagyon ízlett. Kelt tésztával is ugyanolyan finom.