Töltött káposzta újdonsággal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
480g káposzta96 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
40g füstölt oldalas105 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
20g rizs72 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5 kcal
-
33 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
6g disznózsír54 kcal
-
30g ecet5 kcal
-
72g kapor31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
Összesen
900
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2400g káposzta480 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
200g füstölt oldalas526 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
23 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
150g ecet27 kcal
-
360g kapor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
Összesen
4498
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
47.3g káposzta9 kcal
-
19.7g darált sertéshús36 kcal
-
3.9g füstölt oldalas10 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
2g rizs7 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
3.9g sűrített paradicsom3 kcal
-
3.9g tejföl8 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0.6g disznózsír5 kcal
-
3g ecet1 kcal
-
7.1g kapor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
Összesen
86
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.5 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1776.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 766 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 729.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 299 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 148 micro
-
β-karotin 951 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
900
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 302.3 g
Zsír
-
Összesen 233.1 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8884.6 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 303 mg
-
Kálcium 2086 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 845 mg
-
Foszfor 3828 mg
-
Nátrium 1721 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314.4 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 3648.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2210 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1080 mg
-
D vitamin: 423 micro
-
K vitamin: 1493 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1723 micro
-
Kolin: 1314 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 739 micro
-
β-karotin 4755 micro
-
β-crypt 501 micro
-
Likopin 57528 micro
-
Lut-zea 2360 micro
Összesen
4498
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1134 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
1 kg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
10 dkg rizs
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
200 g sűrített paradicsom
-
200 g tejföl
-
1 púpozott ek finomliszt
-
2 ek disznózsír
-
2 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- A káposztát egészben hagyva, a torzsát kivájva, forrásban lévő, ecetes vízbe tesszük. Amikor az ecetes víz újra forrni kezd, pár perc múlva (2 villa segítségénel) óvatosan leválasztjuk a külső 2-3 levelet vigyázva, hogy ne törjön el. Ha ez nem menne, akkor várjunk vele még egy kicsit, mert nem főtt meg annyira, hogy sértetlenül leválaszthassuk. Ha sikerült, akkor az így leválasztott levelet még a vízben hagyjuk, hogy megfőjjön. Ekkor a káposztalevelünk fehéressé vagy áttetszővé válik. Kiszedjük és folytatjuk a folyamatot, amíg a káposztánkról levelet lehet lefordítani. A kicsit hűlt levelek vastagabb ereit vízszintesen levágjuk, hogy levél vastagságú legyen az erezete. A fennmaradt leveleket aprókáposztának, 3 cm x 1 cm-esre daraboljuk.
- A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk, és hozzáadjuk az őrölt paprikát, majd a sűrített paradicsomot. Elkeverjük, és rátesszük a füstölt oldalast, a babérlevelet.
- A rizst picit előfőzzük, majd a darátl húshoz adjuk a tojással együtt. Apróra vágott kaporlevéllel, a préselt fokhagymával, sóval, borssal és kevés köménnyel ízesítjük. Jól összegyúrjuk, és picit állni hagyjuk, hogy a fűszerek kiolvadhassanak a húsban.
- A húsból gombócokat formálunk, és a levélbe tekerve, ráhelyezzük az alaplére. A tetejére rászórjuk a maradék aprókáposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a gombócainkat.
- Kb. másfél óra lassú tűzön való főzés után a tejfölt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele az ételünket. 10-15 perc további főzés után kijelenthetjük, hogy elkészült az új ízesítésű, rendkívül finom töltött káposztánk! :)
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6280
- Feltöltés dátuma: 2011. október 29.
Ajánló
Mindenki figyelmébe ajánlom, aki szereti az újdonságokat, de nem az ehetetlen és ízléstelen fűszerek zagyvaságait! Sok sikert kívánok azoknak, akik úgy döntenek, hogy kipróbálják főztömet! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Személyes tapasztalatom: Amikor ezt az elkészítésű töltött káposztát először ettem, azt gondoltam; "jó-jó,de én nem ezt szoktam meg". Második alkalommal már megkérdeztem, hogy hogyan készült. :) Azóta nálunk csak ilyen módon készül az ízletes étel! Mindazon felül, hogy rendkívül ízletes, nem utolsó, hogy a kapor jótékony hatásának (emésztés elősegítő) köszönhetően, egy kiadós vacsora után nem érezzük a kellemetlen, feszítő érzést a gyomrunkban, mert 10-15 perc múlva a kapor élettani hatása megkönnyíti, meggyorsítja emésztésünket. :)