r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 1.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Töltött káposzta 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 1237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 12369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    3322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 1237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    690 g

Zsír

  • Összesen
    912.8 g
  • Telített zsírsav
    333 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    304 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    3031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43668.4 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    726 mg
  • Kálcium
    1669 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    950 mg
  • Foszfor
    6943 mg
  • Nátrium
    33220 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    4752.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    1150 micro
  • K vitamin:
    491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    169 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    2693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    2487 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8261 micro
Összesen 12369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Elkészítjük a tölteléket: a hagymát felaprítjuk, a zsír felén dinszteljük, ezt a darált húshoz adjuk, a pirospaprika felével, három tojást adunk hozzá és a megmosott rizst.Egy lapos evőkanál sóval és egy kávéskanálnyi őrölt borssal ízesítjük.
  2. A káposztalevelek vastag ereit levagdossuk, mindegyikbe három evőkanálnyi tölteléket teszünk és ezt belecsavarjuk, a két végét visszahajtva.

Az aprókáposztához

  1. A csülköket előkészítjük: a csontról levagdossuk a húst és apróbb darabokra vágjuk. A kolbászokat, az oldalast és a szalonnát is felvágjuk.
  2. Egy tíz literes fazék alját kibéleljük a (bőrével együtt) vékonyra szeletelt füstölt szalonnával, rádobáljuk a káposztáról levagdosott részeket, egy sor apró káposztát terítünk rá, majd egy sor tölteléket teszünk rá (csillag alakban, középen egy lyukat hagyva, ez kb.hét töltelék), közéjük a felvagdosott húsok harmadát rakodjuk. Megint egy réteg aprókáposzta, rá egy réteg vegyes húsféle, erre egy réteg aprókáposzta. A megmaradt (hét) töltelék rá csillag alakban. A maradék húst az aprókáposzta a tetejére tesszük, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.

A sűrítéshez

  1. Azután berántjuk: a maradék zsírral éskét evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforraljuk és hagyjuk hűlni.

A tálaláshoz

  1. Mielőtt érkeznek a vendégek, cserépedénybe tesszük a kívánt mennyiséget, sütőben melegítjük, tejföllel bőségesen meglocsolva kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 103376
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A búvártársaság nagyon örömére készítem mindig ezt a fogást. (Általában a megadott mennyiségek duplájából.)

Hozzávalók

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...