Töltött káposzta 1.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
29g káposztalevél7 kcal
-
70g darált sertéshús127 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
2g disznózsír20 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
20g rizs72 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1 kcal
Az aprókáposztához
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
150 kcal
-
75g sertéscsülök104 kcal
-
50g füstölt oldalas132 kcal
-
50g sertésoldalas97 kcal
-
63 kcal
-
25g lángolt kolbász113 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
A sűrítéshez
-
3g finomliszt11 kcal
-
2g disznózsír20 kcal
-
1 kcal
A tálaláshoz
-
45g tejföl89 kcal
Összesen
1237
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
285g káposztalevél71 kcal
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
23g disznózsír203 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
Az aprókáposztához
-
2000g savanyú káposzta380 kcal
-
750g füstölt sertéscsülök1500 kcal
-
750g sertéscsülök1042 kcal
-
500g füstölt oldalas1316 kcal
-
500g sertésoldalas970 kcal
-
250g debreceni kolbász630 kcal
-
250g lángolt kolbász1130 kcal
-
250g füstölt szalonna1638 kcal
A sűrítéshez
-
30g finomliszt109 kcal
-
23g disznózsír203 kcal
-
11 kcal
A tálaláshoz
-
450g tejföl891 kcal
Összesen
12369
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
3.9g káposztalevél1 kcal
-
9.6g darált sertéshús17 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g disznózsír3 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
2.7g rizs10 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
Az aprókáposztához
-
27.3g savanyú káposzta5 kcal
-
10.2g füstölt sertéscsülök20 kcal
-
10.2g sertéscsülök14 kcal
-
6.8g füstölt oldalas18 kcal
-
6.8g sertésoldalas13 kcal
-
3.4g debreceni kolbász9 kcal
-
3.4g lángolt kolbász15 kcal
-
3.4g füstölt szalonna22 kcal
A sűrítéshez
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0.3g disznózsír3 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
A tálaláshoz
-
6.1g tejföl12 kcal
Összesen
167
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4366.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 3322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 475.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 826 micro
Összesen
1237
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 690 g
Zsír
-
Összesen 912.8 g
-
Telített zsírsav 333 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 304 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 108 g
-
Koleszterin 3031 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 43668.4 g
-
Cink 77 mg
-
Szelén 726 mg
-
Kálcium 1669 mg
-
Vas 71 mg
-
Magnézium 950 mg
-
Foszfor 6943 mg
-
Nátrium 33220 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.9 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 4752.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1179 micro
-
B6 vitamin: 18 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 415 mg
-
D vitamin: 1150 micro
-
K vitamin: 491 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 169 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1213 micro
-
Kolin: 2693 mg
-
Retinol - A vitamin: 934 micro
-
α-karotin 242 micro
-
β-karotin 2487 micro
-
β-crypt 512 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8261 micro
Összesen
12369
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
15 közepes db káposztalevél
-
70 dkg darált sertéshús
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1.5 ek disznózsír
-
3 db tojás
-
1 ek só
-
1 kávéskanál bors
-
1 ek fűszerpaprika
Az aprókáposztához
-
2 kg savanyú káposzta
-
50 dkg füstölt oldalas
-
50 dkg sertésoldalas
-
25 dkg debreceni kolbász
-
25 dkg lángolt kolbász
-
25 dkg füstölt szalonna
A sűrítéshez
-
2 evőkanál finomliszt
-
1.5 ek disznózsír
-
1 ek fűszerpaprika
A tálaláshoz
Elkészítés
A töltelékhez
- Elkészítjük a tölteléket: a hagymát felaprítjuk, a zsír felén dinszteljük, ezt a darált húshoz adjuk, a pirospaprika felével, három tojást adunk hozzá és a megmosott rizst.Egy lapos evőkanál sóval és egy kávéskanálnyi őrölt borssal ízesítjük.
- A káposztalevelek vastag ereit levagdossuk, mindegyikbe három evőkanálnyi tölteléket teszünk és ezt belecsavarjuk, a két végét visszahajtva.
Az aprókáposztához
- A csülköket előkészítjük: a csontról levagdossuk a húst és apróbb darabokra vágjuk. A kolbászokat, az oldalast és a szalonnát is felvágjuk.
- Egy tíz literes fazék alját kibéleljük a (bőrével együtt) vékonyra szeletelt füstölt szalonnával, rádobáljuk a káposztáról levagdosott részeket, egy sor apró káposztát terítünk rá, majd egy sor tölteléket teszünk rá (csillag alakban, középen egy lyukat hagyva, ez kb.hét töltelék), közéjük a felvagdosott húsok harmadát rakodjuk. Megint egy réteg aprókáposzta, rá egy réteg vegyes húsféle, erre egy réteg aprókáposzta. A megmaradt (hét) töltelék rá csillag alakban. A maradék húst az aprókáposzta a tetejére tesszük, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.
A sűrítéshez
- Azután berántjuk: a maradék zsírral éskét evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforraljuk és hagyjuk hűlni.
A tálaláshoz
- Mielőtt érkeznek a vendégek, cserépedénybe tesszük a kívánt mennyiséget, sütőben melegítjük, tejföllel bőségesen meglocsolva kínáljuk.
- Receptkönyvben: 335
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 103278
- Feltöltés dátuma: 2007. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A búvártársaság nagyon örömére készítem mindig ezt a fogást. (Általában a megadott mennyiségek duplájából.)