Töltött gomba Gabimami konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
23g csiperkegomba5 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
24 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
17g spárgatök2 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
17g kenyér46 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
55g fejessaláta5 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
23 kcal
-
63 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g sajt59 kcal
Összesen
523
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
140g csiperkegomba30 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
100g spárgatök13 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
3130
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
4.5g csiperkegomba1 kcal
-
9.6g darált sertéshús17 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3.2g zöldborsó3 kcal
-
3.2g spárgatök0 kcal
-
2.6g sárgarépa1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3.2g kenyér9 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
10.6g fejessaláta1 kcal
-
48g burgonya28 kcal
-
0.5g mangalica zsír4 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g sajt11 kcal
Összesen
99
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 327.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 416 micro
-
β-karotin 1886 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1085 micro
Összesen
523
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 148.4 g
Zsír
-
Összesen 150.9 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 686 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5946.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1238 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 520 mg
-
Foszfor 2398 mg
-
Nátrium 1587 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1963 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1529 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 306 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 327 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 653 micro
-
Kolin: 768 mg
-
Retinol - A vitamin: 483 micro
-
α-karotin 2497 micro
-
β-karotin 11317 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6510 micro
Összesen
3130
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
14 dkg csiperkegomba
-
30 dkg darált sertéshús
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dkg zöldborsó
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 kk oregánó
-
1 kk fűszerpaprika
-
2 csipet fekete bors
-
2 csipet rozmaring
-
2 szelet kenyér
-
1 ek zsemlemorzsa
-
2 db tojás
-
1 db fejessaláta
-
1.5 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
10 dkg sajt
Elkészítés
- Gombát megtisztítjuk, majd félretesszük.Ezután a vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk,és apró kockákra vágjuk.Asárgarépát is meg pucoljuk, és sajtreszelőn lereszeljük, kis tálba tesszük, és félre rakjuk.
- Egy kis lábosban enyhén sós vízben puhára főzzük a cukorborsótés a tökdarabokat10 perc alatt, majd leszűrjük,és kissé hűlni hagyjuk.
- A hagymát egy serpenyőben megdinszteljük, és hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig sütjükállandó keveréssel.
- Ezután egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a cukorborsós tököt, reszelt nyers sárgarépát, fokhagymát, 2 tojást, áztatott kinyomkodott kenyérszeleteket, zsemlemorzsát, oregánót, őrölt borsot, őrölt pirospaprikát, 1 csapott evőkanál reszelt sajtot, rozmaringot, sót ízlés szerint.Ezt jól összedolgozzuk, félretesszük.
- Közben a meghámozott, negyedelt burgonyátenyhén sós vízben10 perc alattfélkeményrefőzzük, majd leszűrjük.
- Egy 39x36 cm-es tepsit kizsírozunk, ebbe egyenletesen elosztjuk a burgonyát, és ráöntjük az olajat is.
- Majd a gombafejeket megtöltjük, és a burgonya tetejére tesszüksorban.
- Előmelegített sütőbentakarék lángon 35 percig sütjükegyszeri fordítással, ezután kivesszük a tepsit, és mindegyik gomb fejre egyenletesen elosztjuk a maradék reszelt sajtot, majd visszatesszük a sütőbe 10 percre, míg a sajt szétolvad rajta. Végül kivesszük a sütőből, és félretesszük.
- Egy nagy, kerek, lapos üvegtálat megmosott, lecsepegtetett salátalevéllel kibélelünk, és közepére kissé széthúzva a sült burgonyát tesszük, majd a töltött gombafejeket elosztjuk rajta,és melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x36
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1748
- Feltöltés dátuma: 2013. november 11.
Ajánló
Készíthetünk mellé gombamártást, de akár savanyúval is kínálhatjuk. Nagyon finom, kiadós és laktató étel. Jó tippként: A cukorborsót a tökkel előtte nap el lehet készíteni, és a darált húst is, így egyszerűbb másnap az elkészítése, nem vesz annyi időt igénybe. Én a gombafejeket is megpucoltam, és tányéron hűtőben tartottam a többi előre elkészített hozzávalókkal együtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabimami58
139 recept
Már harmadszor készítettem, de most saját termesztésű gombát használtam. Mindenkinek nagyon ízlett, ez boldogság számomra.