r
Nosalty Logó

Töltött gomba Gabimami konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Töltött gomba Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    1886 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5946.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    1587 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1963 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    11317 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6510 micro
Összesen 3130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gombát megtisztítjuk, majd félretesszük.Ezután a vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk,és apró kockákra vágjuk.Asárgarépát is meg pucoljuk, és sajtreszelőn lereszeljük, kis tálba tesszük, és félre rakjuk.
  2. Egy kis lábosban enyhén sós vízben puhára főzzük a cukorborsótés a tökdarabokat10 perc alatt, majd leszűrjük,és kissé hűlni hagyjuk.
  3. A hagymát egy serpenyőben megdinszteljük, és hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig sütjükállandó keveréssel.
  4. Ezután egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a cukorborsós tököt, reszelt nyers sárgarépát, fokhagymát, 2 tojást, áztatott kinyomkodott kenyérszeleteket, zsemlemorzsát, oregánót, őrölt borsot, őrölt pirospaprikát, 1 csapott evőkanál reszelt sajtot, rozmaringot, sót ízlés szerint.Ezt jól összedolgozzuk, félretesszük.
  5. Közben a meghámozott, negyedelt burgonyátenyhén sós vízben10 perc alattfélkeményrefőzzük, majd leszűrjük.
  6. Egy 39x36 cm-es tepsit kizsírozunk, ebbe egyenletesen elosztjuk a burgonyát, és ráöntjük az olajat is.
  7. Majd a gombafejeket megtöltjük, és a burgonya tetejére tesszüksorban.
  8. Előmelegített sütőbentakarék lángon 35 percig sütjükegyszeri fordítással, ezután kivesszük a tepsit, és mindegyik gomb fejre egyenletesen elosztjuk a maradék reszelt sajtot, majd visszatesszük a sütőbe 10 percre, míg a sajt szétolvad rajta. Végül kivesszük a sütőből, és félretesszük.
  9. Egy nagy, kerek, lapos üvegtálat megmosott, lecsepegtetett salátalevéllel kibélelünk, és közepére kissé széthúzva a sült burgonyát tesszük, majd a töltött gombafejeket elosztjuk rajta,és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1744
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 11.

Ajánló

Készíthetünk mellé gombamártást, de akár savanyúval is kínálhatjuk. Nagyon finom, kiadós és laktató étel. Jó tippként: A cukorborsót a tökkel előtte nap el lehet készíteni, és a darált húst is, így egyszerűbb másnap az elkészítése, nem vesz annyi időt igénybe. Én a gombafejeket is megpucoltam, és tányéron hűtőben tartottam a többi előre elkészített hozzávalókkal együtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött gomba Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Már harmadszor készítettem, de most saját termesztésű gombát használtam. Mindenkinek nagyon ízlett, ez boldogság számomra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...