Töltött dagadó 8.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
250g sertésdagadó1173 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
17g kenyér46 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1493
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
1500g sertésdagadó7035 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g leveskocka100 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g zselatin10 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
45g disznózsír406 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
8943
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
65.3g sertésdagadó306 kcal
-
13.1g darált sertéshús24 kcal
-
7.8g főtt tojás12 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
1.3g leveskocka4 kcal
-
4.4g kenyér12 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.2g sajt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g disznózsír18 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
389
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 138.6 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1483.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 1085 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 175.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
Összesen
1493
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 282.8 g
Zsír
-
Összesen 831.8 g
-
Telített zsírsav 304 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8899.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 6512 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1055.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 613 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 376 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 933 mg
-
Retinol - A vitamin: 515 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1172 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2174 micro
Összesen
8943
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
389
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg sertésdagadó
-
30 dkg darált sertéshús
-
3 db főtt tojás
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1.5 teáskanál zselatin
-
2 csipet rozmaring
-
1 csipet kakukkfű
-
3 kávéskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek disznózsír
-
2 csipet szerecsendió
Elkészítés
- A töltelék összeállításához a húskockákat a zselatinnal felfőzzük, hűtjük.
- A petrezselymet apróra vágjuk, a főtt tojásokat feldaraboljuk, és az összes hozzávalót összedolgozzuk.
- Ha nagyon lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.
- Ezzel a masszával a nyitott hústasakot megtöltjük - nem túl keményre, mert sülés közben megdagad- , hústűvel a nyílást összetűzzük.
- Kenderzsineggel formára kötözzük /a műanyag megolvadhat!/.
- A tepsibe 1-2 dl vizet és 3-4 ek. zsírt teszünk, erre rakjuk - a hús alá- a krumplit, paprikát, paradicsomot, hagymát és különféle zöldségeket.
- A ráhelyezett húst picit sózzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és megszórjuk rozmaringgal.
- Fedő alatt - mert van fedele- 250 fokon 1/4 óráig, utána 180 fokon 1 óráig sütjük.
- Utána levesszük a fedelét, és 2 húskockából készült lével locsoljuk, és persze a saját levével is. Ha úgy látjuk a színéről, fordítjuk.
- Ha késznek látjuk, mindkét oldalát meggrillezzük /a sütőben/.
- A húst deszkára tesszük hűlni, és utána megszabadítjuk a tűtől és a kötözéstől.
- Forrón nem szabad szeletelni, mert szét fog esni!
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16094
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.
Ajánló
Nálunk nagyon menő! Most barnarizs köretet készítettem hozzá. Egyébként bármilyen köret illik hozzá, és bármilyen saláta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Nem csak ünnepi alkalmakkor készülhet el, mert olyan "rájárós" étel, hidegen is kitűnő, uzsonnára, vacsorára egyaránt. A receptet szintén anyukámtól örököltem, nem mindennap - mert igencsak időigényes -, de elég gyakran megcsinálom.