r
Nosalty Logó

Töltött dagadó 8.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött dagadó 8.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1493 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 8943 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 1493 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.8 g

Zsír

  • Összesen
    831.8 g
  • Telített zsírsav
    304 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8899.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    6512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2174 micro
Összesen 8943 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelék összeállításához a húskockákat a zselatinnal felfőzzük, hűtjük.
  2. A petrezselymet apróra vágjuk, a főtt tojásokat feldaraboljuk, és az összes hozzávalót összedolgozzuk.
  3. Ha nagyon lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.
  4. Ezzel a masszával a nyitott hústasakot megtöltjük - nem túl keményre, mert sülés közben megdagad- , hústűvel a nyílást összetűzzük.
  5. Kenderzsineggel formára kötözzük /a műanyag megolvadhat!/.
  6. A tepsibe 1-2 dl vizet és 3-4 ek. zsírt teszünk, erre rakjuk - a hús alá- a krumplit, paprikát, paradicsomot, hagymát és különféle zöldségeket.
  7. A ráhelyezett húst picit sózzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és megszórjuk rozmaringgal.
  8. Fedő alatt - mert van fedele- 250 fokon 1/4 óráig, utána 180 fokon 1 óráig sütjük.
  9. Utána levesszük a fedelét, és 2 húskockából készült lével locsoljuk, és persze a saját levével is. Ha úgy látjuk a színéről, fordítjuk.
  10. Ha késznek látjuk, mindkét oldalát meggrillezzük /a sütőben/.
  11. A húst deszkára tesszük hűlni, és utána megszabadítjuk a tűtől és a kötözéstől.
  12. Forrón nem szabad szeletelni, mert szét fog esni!
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16094
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.

Ajánló

Nálunk nagyon menő! Most barnarizs köretet készítettem hozzá. Egyébként bármilyen köret illik hozzá, és bármilyen saláta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak ünnepi alkalmakkor készülhet el, mert olyan "rájárós" étel, hidegen is kitűnő, uzsonnára, vacsorára egyaránt. A receptet szintén anyukámtól örököltem, nem mindennap  - mert igencsak időigényes -,  de elég gyakran megcsinálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...