r
Nosalty Logó

Tökös-fűszeres őszi cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Tökös-fűszeres őszi cupcake
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A cupcake

A krém

Összesen 1535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A cupcake

A krém

Összesen 6132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A cupcake

A krém

Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    788 micro
  • β-karotin
    4213 micro
  • β-crypt
    3297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    216.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4065.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    1862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    969.7 g
  • Cukor
    530 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    3153 micro
  • β-karotin
    16852 micro
  • β-crypt
    13188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 6132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A cupcake

A krém

Elkészítés

A cupcake

  1. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, és cikkekre vágva feltesszük egy lábasban főni kb. 20 percre (ha már puha, kész). A sütőtök magos belsejét kikaparjuk, a tökötfelszeleteljük,sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 perc alatt 200 fokon puhára sütjük.
  2. Az almaszószhoz az almaszeleteket botmixerrel pürésítjük, a lehető legtöbb nedvességet leszűrjük róla. A tököt szintén pürésítjük.
  3. Nagy tálban a puha vajat, az almapürét, a cukrokat, a tojásokat géppel kikeverjük - ha nagyjából egyneműek, akkor hozzáadhatjuk a tökpürét is. Ezt pár percig együtt keverjük, amíg nagyjából sima lesz a keverék.
  4. A tejhez hozzátesszük a citromlét.
  5. Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet a fűszerekkel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.
  6. Egy fakanállal keverjük hozzá a tökös keverékhez, lassan adagolva, a tejjel lazítva.
  7. Muffin formában süssük ki őket, 200 fokon kb. 30-35 percig. Kenyérformában is meg lehet vele próbálkozni, de érdemes két részre szedni, így nagyjából ugyanennyi idő alatt megsül. (Ez a mennyiség 24 darab cupcake-re elegendő, én a felét 2x6 darabos muffin tepsiben, a másik felét pedig kenyérformában sütöttem meg, mindkettő jól átsült ezenidő alatt.)
  8. Míg sül, elkészíthetjük a krémet a tetejére. Ehhez géppel habosra kell keverni a vajat, a mascarponét, a vanília aromát és a fahéjat, ill a barna cukrot.
  9. Tálalásig-díszítésig a hűtőben érdemes tárolni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4680
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökös-fűszeres őszi cupcake
Zsófi.M 39 recept

Ezt a receptet szintén Tuvia révén találtam - eredetileg egy amerikai lány receptje, és állítólag már az ő verziója is cukorcsökkentett... Amikor először elkezdtem átszámolgatni a cup-mennyiségeket (amiben ő mért mindent), a szívroham kerülgetett a mennyiségek miatt, ezért úgy döntöttem, hogy inkább óvatosabb leszek. Nem bántam meg. Mascarpone helyett lehet kicsit savanykásabb, tejszínes krémsajtot is használni, így picit fanyarabb az íze, de nagyon kellemes! Teázgatáshoz, borozgatáshoz ideális :)

Hozzávalók

A cupcake

A krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...