r
Nosalty Logó

Töki pompos PeZsuRi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Töki pompos PeZsuRi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Szósz a tésztára

Töpörtyűkrém a tésztára

540
Kalória
15.6g
Fehérje
38.3g
Szénhidrátok
35.3g
Zsír
85.7g
Víz
68.3g
Koleszterin
2.1g
Rost
2.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta elkészítése

Szósz a tésztára

Töpörtyűkrém a tésztára

Összesen 540 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta elkészítése

Szósz a tésztára

Töpörtyűkrém a tésztára

Összesen 6431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta elkészítése

Szósz a tésztára

Töpörtyűkrém a tésztára

Összesen 273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 540 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    187.3 g

Zsír

  • Összesen
    423.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6691.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    3289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1028.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2333 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2570 micro
Összesen 6431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Főzzük meg a krumplikat sós vízben, majd, ha egy picit kihűltek törjük össze. Amíg főnek a krumplik, addig futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral. A lisztet gyúrjuk össze a krumplival, tejföllel, a felfuttatott élesztővel, pici sóval. Ha túl sűrű a tészta, adjunk hozzá vizet (amennyit felvesz). Akkor jó a tészta, ha könnyen gyúrható. Ha kész a dagasztás, akkor tegyük félre a tésztát megkelni. Én mindig kikenem egy kicsi olívaolajjal az edényt, hogy a tészta ne ragadjon az edény falához és könnyen kiborítható legyen.
  2. Ha megkelt a tészta, akkor kiolajozott tepsibe nyújtjuk és előmelegített sütőben 5-10 perc alatt elősütjük (amíg egy picit megszilárdul). Majd megkenjük az egyik felét a baconös-kolbászos szósszal, a másik felét töpörtyűkrémmel. Visszatoljuk a sütőbe még 15 percre, a végén reszelt sajtot szórunk rá, és rápirítjuk a tésztára.

Szósz a tésztára

  1. Amíg kel a tészta, addig megcsináljuk a szószt. A bacont, a kolbászt kockára vágjuk, a lilahagymát felaprítjuk és a tejföllel összekeverjük, borsozzuk és, ha kell, sózzuk (a bacon miatt nem mindig kell só). Ennek a szósznak a tetejére fog jönni a reszelt sajt az utolsó fázisban. Én újhagymával is megszórtam a végén.

Töpörtyűkrém a tésztára

  1. A két tojásból főtt tojást készítünk, felkockázzuk és a többi hozzávalóval együtt egy turmixgépbe pakoljuk (én a töpörtyűt, fokhagymát és vöröshagymát apróra vágtam) és összeturmixoljuk. A fűszereket a legvégén tesszük hozzá az egyveleghez, hogy a biztosabb ízhatás kedvéért tudjuk kóstolgatni :-) Majd ezzel a krémmel kenjük meg az alapot, tegyünk rá reszelt sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha vendégsereg jön, és nincs hely egy asztalhoz ültetni őket, akkor ideális recept a vacsihoz :-) Nagyon finom. A képen a baloldali a baconös-kolbászos, míg a jobboldali töpörtyűkrémes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!