r
Nosalty Logó

Tökfőzelék sertésoldalas pörkölttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Tökfőzelék sertésoldalas pörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tökfőzelékhez

A habaráshoz

A pörkölthöz

Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tökfőzelékhez

A habaráshoz

A pörkölthöz

Összesen 2055 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tökfőzelékhez

A habaráshoz

A pörkölthöz

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2236.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1956 micro
Összesen 2055 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A tökfőzelékhez

A habaráshoz

A pörkölthöz

Elkészítés

A tökfőzelékhez

  1. Odatesszük a pörköltet, a kockára vágott hagymát megpároljuk az olajon, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengedjük.
  2. Rátesszük a darabolt oldalast, zúzott fokhagymát,megpörköljük, befűszerezzük, lassú tűzön megpároljuk, pici vizet aláöntve.
  3. Elkészítjük a főzeléket: legyaluljuk a tököt (fagyasztott tökből is lehet).
  4. Az olajba reszeljük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd rátesszük a tököt, megsózzuk, kb. 20 percig pároljuk, majd a kaprot, fokhagymát, és a többi fűszert is beletesszük.
  5. A tejfölt a liszttel csomómentesre elkeverjük, felöntjük tejjel, ecettel ízesítjük, és behabarjuk a főzelékünket vele.
  6. Pár percig főzzük, és a kész pörkölttel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23328
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám sosem főzött tökfőzeléket. A kollégiumi étteremben viszont megszerettem, azóta rendszeresen elkészítem én is. Cukkiniból készült, mert ez termett nekem. Ha valaki nem szereti az ecetet, hagyja ki belőle (pedig ez adja meg az ízét).

Hozzávalók

A tökfőzelékhez

A habaráshoz

A pörkölthöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...