r
Nosalty Logó

Tőkehal ráksalátával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
Tőkehal ráksalátával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A ráksalátához

A salátaöntethez

A tőkehalhoz

872
Kalória
60.5g
Fehérje
22.8g
Szénhidrátok
60.4g
Zsír
587.1g
Víz
396.2g
Koleszterin
5.7g
Rost
6.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ráksalátához

A salátaöntethez

A tőkehalhoz

Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ráksalátához

A salátaöntethez

A tőkehalhoz

Összesen 3485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ráksalátához

A salátaöntethez

A tőkehalhoz

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2631 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    587.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    676 micro
  • β-karotin
    5772 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    242 g

Zsír

  • Összesen
    241.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10524.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    3442 mg
  • Nátrium
    5136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3075 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    414 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    1403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    2705 micro
  • β-karotin
    23086 micro
  • β-crypt
    494 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    9002 micro
Összesen 3485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    168 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

A ráksalátához

  1. Először a rákokat szabadítsuk meg a páncéljuktól. Ha fagyasztottat vásároltunk, egy tál vízben engedjük fel őket. Tisztításuk a következő módszerrel történik: törjük le a farokrészt, majd a lábak mentén nyissuk szét kezünkkel a páncélt, a húst pedig vegyük ki. Ha találkozunk ikrával, a húst öblítsük le, azokra nincs szükség.
  2. Készítsünk a rákhúsnak marinádod: olívaolajba tegyünk fokhagyma gerezdeket, petrezselymet, ecetet, dijoni mustárt és egy fél lime levét, majd botmixerrel aprítsuk össze, amíg homogén állományt kapunk. Öntsük a rákhúsokra, finoman forgassuk össze, hogy mindenütt bevonja, majd felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe egy lefedett tálkában. Ha friss rákot vásároltunk (nem előfőzött), abban az esetben a rákhúst kevés vajon pároljuk meg, majd ízesítsük zúzott fokhagymával és petrezselyemmel, úgy tegyük félre.
  3. A salátához valókat aprítsuk fel: a paprikát és a sárgarépát vágjuk juliennes-re, a főtt tojást és a paradicsomokat cikkekre. Salátástálban a tojás és a paradicsom kivételével keverjük össze a hozzávalókat. Sózzuk, illetve borsozzuk, majd forgassuk össze az öntettel.
  4. Tálaláskor tegyük a saláta tetejére a rákhúst, a paradicsom és tojáscikkeket pedig rendezzük el a salátán.

A salátaöntethez

  1. A hozzávalókat tegyük egy keverőedénybe, és botmixerrel keverjük simára. Amennyiben nem óhajtunk túlságosan ecetes öntetet, kevés tejszínnel lágyíthatjuk.

A tőkehalhoz

  1. A halfilét vágjuk négy egyenlő darabra. Papírtölővel itassuk le a felesleges nedvességet, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát a daraboknak.
  2. Serpenyőbe tegyünk vajat, kevés olajat adjunk hozzá, hogy ne égjen meg. Közepes lángon kezdjük sütni a halat, amíg el nem készül. Ez oldalanként hozzávetőleg 3-3 perc.
  3. A sütés befejeztével tálaljuk a halat azonnal, az elkészített salátával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 6 perc

Lányom névnapjára készült ez a fogás, aki nagy rajongója a halételeknek. Az összeállítás teljes harmóniában van egymással, igazi könnyű eledel, mégis elegáns, az egészséges étkezés jegyében.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!