r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös meglepetés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a.zsuzsi
Tojáslikőrös meglepetés torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 6751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    365.9 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3345.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.2 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    675 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 6751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A torta 12 szeletes Zila formában készül. Először a piskótát készítjük el, egy 28 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformában sütjük, mert a sütés során összeugrik. Habbá verjük a tojások fehérjét, a sárgáját kikeverjük a cukrokkal, az olajjal és a tojáslikőrrel. Fakanállal óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét a sárgájás masszába, majd a keményítőt, a lisztet és a sütőport is.
  2. A sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, légkeveréses sütőben 160°-on kb. 25 percig sütjük.

Krém

  1. A krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, kihűtjük.
  2. Habbá verjük a tejszínt. Egy kevés tejszínhabot robotgéppel kikeverünk a pudinggal, majd a többi habot óvatosan, hogy ne törjön, fakanállal belekeverjük a pudingba.
  3. A zselatint a vízzel felmelegítjük, belekeverjük a krémbe.
  4. Összeállítjuk a tortát: a Zila tortaformához járó tortakarikával méretre vágjuk a piskótánkat. A formát kifújjuk formaleválasztó spray-vel, beleöntjük a krémet, ráhelyezzük a piskótát, egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.

Díszítés

  1. Másnap kiszedjük a formából, a mélyedésekbe tojáslikőrt öntünk. Habbá vert tejszínnel úgy díszítjük, hogy látszódjon, hol kell elvágni, a likőrt viszont takarja a hab, így csak evés közben folyik ki a tojáslikőr.
  2. Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk durvára vágott, pirított mandulával.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2322
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a.zsuzsi 1 recept

Ezt a receptet a Meglepetés magazin receptpályázatára kísérleteztem ki, ahol meg is jelent, kicsit elferdítve. Ha nincs Zila formánk, egy 26c m átmérőjű kapcsos tortaformában is összeállíthatjuk a tortát, miután kidermedt, kanállal vájjunk mélyedéseket a torta tetejébe, és ide önthetjük a tojáslikőrt! 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...