Tojáslikőrös meglepetés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a.zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
14g tojás17 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
3 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
13g tojáslikőr42 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
29 kcal
-
46g tej26 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
4g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Díszítés
-
17g tojáslikőr56 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
4g mandula25 kcal
Összesen
562
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g tojáslikőr504 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
286 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
343 kcal
-
550g tej308 kcal
-
30g zselatin101 kcal
-
50g víz0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
Díszítés
-
200g tojáslikőr672 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g mandula295 kcal
Összesen
6751
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
6.9g tojás9 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
6.3g tojáslikőr21 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
3.1g étkezési keményítő12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
3.8g vaníliás pudingpor14 kcal
-
23g tej13 kcal
-
1.3g zselatin4 kcal
-
2.1g víz0 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
16.7g habtejszín49 kcal
Díszítés
-
8.4g tojáslikőr28 kcal
-
8.4g habtejszín24 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
2.1g mandula12 kcal
Összesen
281
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
562
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 91.9 g
Zsír
-
Összesen 365.9 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3345.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1262 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 649.2 g
-
Cukor 401 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 675 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1906 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 257 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 565 mg
-
Retinol - A vitamin: 1876 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
6751
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1.5 dl tojáslikőr
-
7.5 dkg finomliszt
-
7.5 dkg étkezési keményítő
-
1 kávéskanál sütőpor
Krém
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
5.5 dl tej
-
30 g zselatin
-
0.5 dl víz
-
6 csapott ek cukor
Díszítés
-
2 dl tojáslikőr
-
1 csomag habfixáló
-
5 dkg mandula
Elkészítés
Piskóta
- A torta 12 szeletes Zila formában készül. Először a piskótát készítjük el, egy 28 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformában sütjük, mert a sütés során összeugrik. Habbá verjük a tojások fehérjét, a sárgáját kikeverjük a cukrokkal, az olajjal és a tojáslikőrrel. Fakanállal óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét a sárgájás masszába, majd a keményítőt, a lisztet és a sütőport is.
- A sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, légkeveréses sütőben 160°-on kb. 25 percig sütjük.
Krém
- A krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, kihűtjük.
- Habbá verjük a tejszínt. Egy kevés tejszínhabot robotgéppel kikeverünk a pudinggal, majd a többi habot óvatosan, hogy ne törjön, fakanállal belekeverjük a pudingba.
- A zselatint a vízzel felmelegítjük, belekeverjük a krémbe.
- Összeállítjuk a tortát: a Zila tortaformához járó tortakarikával méretre vágjuk a piskótánkat. A formát kifújjuk formaleválasztó spray-vel, beleöntjük a krémet, ráhelyezzük a piskótát, egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.
Díszítés
- Másnap kiszedjük a formából, a mélyedésekbe tojáslikőrt öntünk. Habbá vert tejszínnel úgy díszítjük, hogy látszódjon, hol kell elvágni, a likőrt viszont takarja a hab, így csak evés közben folyik ki a tojáslikőr.
- Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk durvára vágott, pirított mandulával.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2322
- Feltöltés dátuma: 2016. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
a.zsuzsi
1 recept
Ezt a receptet a Meglepetés magazin receptpályázatára kísérleteztem ki, ahol meg is jelent, kicsit elferdítve. Ha nincs Zila formánk, egy 26c m átmérőjű kapcsos tortaformában is összeállíthatjuk a tortát, miután kidermedt, kanállal vájjunk mélyedéseket a torta tetejébe, és ide önthetjük a tojáslikőrt!