Toad in the hole - kolbász tésztában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bankob
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
sörös
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
37g tojás46 kcal
-
83g tej47 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
74 kcal
-
258 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Szósz
-
7g vaj50 kcal
-
12 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
17g barna sör7 kcal
-
83g marha alaplé0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
661
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
500g sütnivaló kolbász1545 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
Szósz
-
42g vaj301 kcal
-
71 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
100g barna sör43 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
4 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
3965
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
8g tojás10 kcal
-
18.2g tej10 kcal
-
7.3g finomliszt26 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
18.2g sütnivaló kolbász56 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Szósz
-
1.5g vaj11 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
12.4g vöröshagyma4 kcal
-
9.1g csiperkegomba2 kcal
-
3.6g barna sör2 kcal
-
18.2g marha alaplé0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.4g barna cukor1 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
Összesen
143
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1953.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 1440 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 176.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
661
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.3 g
Zsír
-
Összesen 265 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11718.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 882 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1729 mg
-
Nátrium 8641 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 242.2 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1059 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 391 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 976 mg
-
Retinol - A vitamin: 592 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1032 micro
Összesen
3965
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
5 dl tej
-
20 dkg finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál mustár
-
50 ml napraforgó olaj
-
50 dkg sütnivaló kolbász
-
5 db zsálya
-
1 tk rozmaring
Szósz
-
3 ek vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 nagy db vöröshagyma
-
25 dkg csiperkegomba
-
1 dl barna sör
-
5 dl marha alaplé
-
1 kávéskanál só
-
1 kk bors
-
1 teáskanál worcestershire-szósz
-
2 teáskanál barna cukor
-
1 ek finomliszt
Elkészítés
Tészta
- Előmelegítjük a sütőt 190 fokra légkeverésen. Keverőtálba ütjük a tojásokat, és kézi habverővel felverjük. A tejet hozzáöntjük, és simára keverjük, mehet bele a liszt és a sütőpor, azzal is keverünk egyet. Egy kanál mustárt teszünk hozzá, sózzuk, elkeverjük, és félretesszük.
- Egy kisebb tepsibe vagy jénaiba annyi olajat öntünk, hogy befedje az alját. Rátesszük a kolbászt, és 10 percig sütjük az előmelegített sütőben. Kivesszük, és rátesszük a zsályát (lehet rá tenni rozmaringot is pluszban), aztán ráöntjük a felvert masszát. Visszatesszük, és 18-20 percig sütjük, amíg fel nem jön, és szépen barnára pirul.
Szósz
- Amíg a tésztás kolbász sül, elkészítjük a szószt. Egy edényben vajat és olajat hevítünk, rátesszük a felszeletelt (vagy apróra vágott) hagymát, és 5 perc alatt üvegesre dinszteljük.
- Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és még 5 percig együtt pároljuk.
- Mehet rá a liszt, és majdnem mindjárt utána egy kis sör, a worcestershire szósz, pár perc után pedig az alaplé is. Sózzuk, a cukorral édesítjük, és mártás sűrűségűre főzzük. Kb. egy időben fog elkészülni a kolbászokkal.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 599
- Feltöltés dátuma: 2019. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
bankob
1 recept
Nagyon gyorsan készen van (kb. 1 óra). Magyarul ez egy sült kolbász tésztában sütve, pontosabban yorkshire pudingban. Rendkívül laktató.