r
Nosalty Logó

Tiramisuval töltött torta - light

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisuval töltött torta - light
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A babapiskótához (60-70 db-hoz, a recepthez 20 db szükséges)

A piskótához

A krémhez

A babapiskóta "fürdőjéhez"

A csokoládémázhoz

Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A babapiskótához (60-70 db-hoz, a recepthez 20 db szükséges)

A piskótához

A krémhez

A babapiskóta "fürdőjéhez"

A csokoládémázhoz

Összesen 5127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A babapiskótához (60-70 db-hoz, a recepthez 20 db szükséges)

A piskótához

A krémhez

A babapiskóta "fürdőjéhez"

A csokoládémázhoz

Összesen 190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    63 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.9 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13120.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2322 mg
  • Vas
    1048 mg
  • Magnézium
    1506 mg
  • Foszfor
    5517 mg
  • Nátrium
    2455 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.5 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    839 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    162 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    753 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3049 micro
Összesen 5127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A babapiskótához (60-70 db-hoz, a recepthez 20 db szükséges)

A piskótához

A krémhez

A babapiskóta "fürdőjéhez"

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A babapiskótához (60-70 db-hoz, a recepthez 20 db szükséges)

  1. A babapiskóta elkészítése:
  2. Érdemes egyszerre nagyobb adagot elkészíteni, hogy más süteményekhez is kéznél legyen.
  3. A szalalkálit feloldjuk a forró vízben (vigyázat, érdemes nagyobb bögrébe tenni, mert hirtelen felpezseg!).
  4. A tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral és a vanília aromával, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet, alaposan kidolgozzuk.
  5. A tönkölyliszt több folyadékot vesz fel mint a sima, így annyi vizet adunk még hozzá, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. A hűtőben egy-két órát pihentetjük, majd kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és babapiskóta formával kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezen aranybarnára sütjük. Aki szeretné magában fogyasztani, az tehet bele több cukrot vagy édesítőt, én azért nem édesítettem túl, mert édes folyadékkal "szívattam" meg.
  7. A piskóta elkészítése:
  8. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor egyik felét a narancs levével a sárgájába, másik felét egy csipet sóval a fehérjéhez adjuk.
  9. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal. Először felverjük a tojás fehérjét, majd a sárgáját. A lisztkeveréket és a kikevert tojássárgát apránként a felvert fehéréhez adjuk, beleszórjuk a narancs reszelt héját, és az egészet óvatosan, lyukas fakanállal összedolgozzuk.
  10. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a keveréket, és sütőben tűpróbáig sütjük.
  11. Ha megsült, rácsra borítva hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
  12. A krém elkészítése:
  13. A pudingport a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük, a végén beletesszük az édesítőt, az aromát és a citromhéjat, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  14. Elkészítjük a babapiskóta fürdőjét, majd a babapiskótákat (kb. 15-20 darabot) alaposan beáztatjuk a kávés keverékbe (fontos, hogy teljesen átázzanak!)
  15. Elkészítjük a zselatin, majd azt is hagyjuk langyosra hűlni, közben felverjük a tejszínhabot. A zselatint a pudinghoz keverjük (én mixert szoktam használni), majd belekeverjük a felvert tejszínhabot is.
  16. A beáztatott babapiskótákat a krémbe "dobáljuk", és egyenletesen eloszlatjuk benne. Ha bolti babapiskótát használunk, akkor vigyázzunk az áztatással, mert sokkal hamarabb átáznak, és szétesnek, fontos, hogy a formájukat megtartsák a krémben is, akkor lesz csak szép "ocelot" mintás a torta szeleteléskor.
  17. A torta összeállítása:
  18. A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó lapot visszahelyezzük a tortaformában, beleöntjük a krémet, majd befejdük a másik lappal.
  19. A csokoládét összetörtjük, lábasba tesszük, hozzáadjuk a kakaóport, a rumot, a kávét, a margarint és az édesítőt, lassú tűzön, folyamatosan kevergetve homogénre keverjük, majd a torta tetejére simítjuk.
  20. A kész művet letakarva, a hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük. Ízlés szerint fahéjjal vagy kakaóval megszórt light tejszínhab-rózsákkal lehet díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24-26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24151
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 28.

Ajánló

Parádés alkalmakra ajánlom:-). Természetesen el lehet készíteni fehér liszttel és cukorral is, de így egy kicsit nyugodtabb lehet az ember lelkiismerete. Ne ijesszen el senkit a hozzávalók sokasága, igazság szerint könnyen elkészíthető, csak egy kis odafigyelést igényel. Ha gyerek is eszik belőle, akkor a rumot aromával helyettesítjük, és koffeinmentes kávéból készítsük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisu egy kicsit másképp, némileg "reform" módon átalakítva. A hagyományos tiramisunál könnyebb és egészségesebb verzióra vágytam, így jött létre ez a recept.

Hozzávalók

A babapiskótához (60-70 db-hoz, a recepthez 20 db szükséges)

A piskótához

A krémhez

A babapiskóta "fürdőjéhez"

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...