r
Nosalty Logó

Tintahalsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Friedrich Antal
Tintahalsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészítés

Tálalás

Összesen 573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészítés

Tálalás

Összesen 2290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészítés

Tálalás

Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    3001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1491 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15916 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    12003 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5963 micro
  • β-crypt
    943 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4178 micro
Összesen 2290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Tálalás

Elkészítés

Előkészítés

  1. Sós, citromos vízben a tintahal karikát 10 percig főzzük, kb. ennyi idő alatt puha lesz.
  2. Leszűrjük a tintahalat.
  3. A citrom és a lime héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, elkeverjük a fűszerekkel és az olívaolajjal.
  4. A szárzellert és a paprikát apró darabokra vágjuk.
  5. Az előkészített alapanyagokat összekeverjük, és hűtőbe rakjuk. Érleljük egy napot.

Tálalás

  1. Tálaláskor balzsamecettel öntjük le, és egyben díszítjük is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1933
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 09.

Ajánló

Esti könnyű vacsorára, friss, ropogós bagettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tintahalsaláta
Friedrich Antal 76 recept

A tintahal vagy kalamari salátaként is finom fogás.

Hozzávalók

Előkészítés

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...