r
Nosalty Logó

Tintahalsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Friedrich Antal
Tintahalsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészítés

Tálalás

Összesen 573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészítés

Tálalás

Összesen 2290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Előkészítés

Tálalás

Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3979 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    3001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1491 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15916 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    12003 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5963 micro
  • β-crypt
    943 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4178 micro
Összesen 2290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Tálalás

Elkészítés

Előkészítés

  1. Sós, citromos vízben a tintahal karikát 10 percig főzzük, kb. ennyi idő alatt puha lesz.
  2. Leszűrjük a tintahalat.
  3. A citrom és a lime héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, elkeverjük a fűszerekkel és az olívaolajjal.
  4. A szárzellert és a paprikát apró darabokra vágjuk.
  5. Az előkészített alapanyagokat összekeverjük, és hűtőbe rakjuk. Érleljük egy napot.

Tálalás

  1. Tálaláskor balzsamecettel öntjük le, és egyben díszítjük is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1930
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 09.

Ajánló

Esti könnyű vacsorára, friss, ropogós bagettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tintahalsaláta
Friedrich Antal 76 recept

A tintahal vagy kalamari salátaként is finom fogás.

Hozzávalók

Előkészítés

Tálalás

Címlapról ajánljuk