Tigris szelet Gergely Andreától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt231 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
37g porcukor142 kcal
-
6 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g víz0 kcal
-
25g napraforgó olaj221 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
58 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
6 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
Összesen
1017
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
380g finomliszt1383 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
220g porcukor851 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
60g víz0 kcal
-
150g napraforgó olaj1326 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
480g őszibarack konzerv346 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
Összesen
6103
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
16g finomliszt58 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
9.2g porcukor36 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
13.9g tojás17 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
20.2g őszibarack konzerv15 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
10.5g tehéntúró15 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
16.8g habtejszín49 kcal
Összesen
256
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 53.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1046.1 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.6 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 197.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 306 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
1017
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.4 g
Zsír
-
Összesen 323.5 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 1524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6276.4 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 1168 mg
-
Vas 512 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 2367 mg
-
Nátrium 1109 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 675.5 g
-
Cukor 362 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1186.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1731 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 980 mg
-
Retinol - A vitamin: 1561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1839 micro
-
β-crypt 436 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1694 micro
Összesen
6103
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.5 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
380 g finomliszt
-
3 tk sütőpor
-
220 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
6 db tojás
-
60 ml víz
-
150 ml napraforgó olaj
-
3 teáskanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
10 g zselatin
-
250 g tehéntúró
-
1 citromból nyert citromlé
-
30 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
400 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a sütőporral elkeverjük egy tálban. A kakaópor kivételével a többi hozzávalót konyhai robotgéppel jól elkeverjük, míg sima tésztát kapunk. Beletesszük a sütőporos lisztet, és jó simára kikavarjuk a robotgéppel.
- A tésztát elfelezzük, és az egyik felébe beletesszük a kakaóport, a másik fele sárgán marad.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- A tésztát középről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 kanál sárga, majd 2 ek kakaós tészta kerüljön egymás fölé.
- A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétterüljön magától.
- A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
- Miután a süti megsült, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a sütőpapírt, és a süteményt elfelezzük.
- A barackot lecsöpögtetjük, és apró kockákra vágjuk.
- A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk.
- A túrót a citrom levével és a cukorral, a vaníliás cukorral jól áttörjük, elkeverjük, majd mikor a zselatin kocsonyásodni kezd, hozzáadjuk a túrós masszához.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és amikor a túrós massza kocsonyásodni kezd, összekeverjük az egészet, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett barackot is.
- A krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó tortalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is
- A süteményt kb 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a krém megkeményedik.
- Majd ízlés szerint kockára vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8668
- Feltöltés dátuma: 2013. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nem muszáj pont barackkal készíteni, lehet éppen ananásszal, vagy meggyel is nagyon finom. Esetleg csokidarabokat is lehet tenni a krémbe.