r
Nosalty Logó

Tigris szelet Gergely Andreától

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tigris szelet Gergely Andreától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

1017
Kalória
22.6g
Fehérje
112.6g
Szénhidrátok
53.9g
Zsír
197.7g
Víz
254g
Koleszterin
2.8g
Rost
60.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 1017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 6103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    323.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6276.4 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.5 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1839 micro
  • β-crypt
    436 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1694 micro
Összesen 6103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük egy tálban. A kakaópor kivételével a többi hozzávalót konyhai robotgéppel jól elkeverjük, míg sima tésztát kapunk. Beletesszük a sütőporos lisztet, és jó simára kikavarjuk a robotgéppel.
  2. A tésztát elfelezzük, és az egyik felébe beletesszük a kakaóport, a másik fele sárgán marad.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A tésztát középről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 kanál sárga, majd 2 ek kakaós tészta kerüljön egymás fölé.
  5. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétterüljön magától.
  6. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
  7. Miután a süti megsült, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a sütőpapírt, és a süteményt elfelezzük.
  8. A barackot lecsöpögtetjük, és apró kockákra vágjuk.
  9. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk.
  10. A túrót a citrom levével és a cukorral, a vaníliás cukorral jól áttörjük, elkeverjük, majd mikor a zselatin kocsonyásodni kezd, hozzáadjuk a túrós masszához.
  11. A tejszínt kemény habbá verjük, és amikor a túrós massza kocsonyásodni kezd, összekeverjük az egészet, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett barackot is.
  12. A krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó tortalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is
  13. A süteményt kb 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a krém megkeményedik.
  14. Majd ízlés szerint kockára vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Nem muszáj pont barackkal készíteni, lehet éppen ananásszal, vagy meggyel is nagyon finom. Esetleg csokidarabokat is lehet tenni a krémbe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!