r
Nosalty Logó

Thai vöröscurrys tenger gyümölcsei leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Baroness konyhája
Thai vöröscurrys tenger gyümölcsei leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3461.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    2704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13847.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    10815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1579.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    3622 micro
  • β-crypt
    975 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    86 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tenger gyümölcseit átöblítjük, szűrőn lecsöpögtetjük. A gyömbért vékony karikára, a vöröshagymát és a gombát szeletekre, a kaliforniai paprikát csíkokra, a zöldcitromot négy cikkbe, a koktélparadicsomot félbevágjuk. Az uborkát hosszában felezzük, a magját kikaparjuk és 3 mm széles félkarikákra szeleteljük.
  2. A fokhagymás olajon magas hőfokon egy wokban a tenger gyümölcseit a gyömbérrel átpirítjuk. Az alaplével és a kókusztejjel felöntjük és minden zöldséget hozzáadunk a korianderen kívül. A citromfűvel, a halszósszal, a chilivel és a currypasztával ízesítjük és 3-5 percig főzzük, hogy a tenger gyümölcsei puhák, a zöldségek roppanósak maradjanak. Ízlés szerint csípőssé tesszük. A zöldcitrom levét belefacsarjuk és a kifacsart citromdarabokat is beledobjuk. A halszósz önmagában elég sós, ezért a sóval óvatosan bánjunk!
  3. Forrón, a tetejét friss vagy szárított korianderzölddel megszórva, zöldcitrom szelettel díszítve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 637
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 08.

Ajánló

Ebben a hidegben nagyon jól esnek a forró, fűszeres, pikáns levesek, amik belülről minden porcikánkat átmelegítenek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Thai vöröscurrys tenger gyümölcsei leves
Baroness konyhája 96 recept

A karácsonyi ünnepekhez lassan közeledve ajánlom menteni, hiszen halas, különleges, könnyed ünnepi előétel, amivel úgy igazán nagyot lehet villantani, maradandó ízélményeket varázsolni és utána dicséretek hadát bezsebelni. Nem mellesleg a magyar halászléhez képest fényévekkel gyorsabban és egyszerűbben elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...