r
Nosalty Logó

Tex-Mex kukorica-krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Tex-Mex kukorica-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kukorica sütése

színes salsa

leves

Összesen 365 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kukorica sütése

színes salsa

leves

Összesen 2189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kukorica sütése

színes salsa

leves

Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    812 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 365 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6306.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    3065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1010 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    3791 micro
  • β-crypt
    792 micro
  • Likopin
    4872 micro
  • Lut-zea
    7216 micro
Összesen 2189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

kukorica sütése

színes salsa

leves

Elkészítés

kukorica sütése

  1. Ha konzervkukoricát használunk, leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, ha frisset, akkor készre főzzük, és levágjuk a szemeket a csőről.
  2. A kukoricaszemeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk 2 ek. olívaolajjal, megszórjuk cayenne paprikával és sózzuk. Alaposan összeforgatjuk az egészet, hogy a szemeket egyenletesen vonja be az ízesítés, majd 200 fokra előmelegített, grillfokozatra kapcsolt sütőbe tesszük 15-20 percre, amíg szépen megpirulnak.

színes salsa

  1. A lila hagymát, a jalapenót és a koktélparadicsomokat felaprítjuk. Apróra vágjuk a petrezselymet is.
  2. Az aprított zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadunk egy marékkal a pirított kukoricából is. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk egy lime levével, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

leves

  1. A háromféle hagymát és a jalapenót felaprítjuk, majd a másik 2 evőkanál olajon megdinszteljük. Megszórjuk ízlés szerint köménnyel és frissen őrölt borssal, majd hozzáadunk két evőkanál aprított paradicsomot (nekem éppen volt bontva a hűtőben konzerv, de két friss koktélparadicsom is megteszi).
  2. A zöldségeket picit odapirítjuk, majd amint elkészült, hozzáadjuk a pirított kukoricát - egy maroknyi kivételével, amit a salsába tettünk. Az egészet megöntözzük fél liter alaplével, és 10 percet főzzük lefedve.
  3. Ízlés- és tűréshatár szerint öntünk hozzá chiliszószt, illetve utánasózunk, ha szükséges (ugye a kukoricát sóztuk, a levest még nem). Hozzáöntjük a tejszínt, és alaposan elkeverjük.
  4. Ezután fogjuk az egészet, és kézi botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük, amennyire csak tudjuk. A krémesre mixelt levest visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot.
  5. Időnként megkeverve így főzzük még 5 percet, amíg a sajt szépen elolvad benne. A színes salsával, frissen aprított korianderrel vagy petrezselyemmel, valamint tortillachipsszel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 22072
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tex-Mex kukorica-krémleves
Rosanics Petra 351 recept

Ez a krémes és tartalmas Tex-Mex kukoricakrémleves igazi bűnös élvezet: van benne jó adag sajt, krémes tejszín és egy kevés római kömény is. A szuper ízélményt ezek mellett a pirítva beletett kukorica adja, amiből egy keveset a feltétként készített színes salsához is használtunk. Tortillachipsszel tunkolni hangsúlyozottan ajánlott, aki pedig bírja, a tetejére löttyinthet egy adagot kedvenc chiliszószából.

Hozzávalók

kukorica sütése

színes salsa

leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...