Tésztasaláta 1.
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A salátához
-
63g tészta232 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
63g sárgarépa23 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
63g brokkoli13 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Az öntethez
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A salátához
-
250g tészta928 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Az öntethez
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
A salátához
-
15.7g tészta58 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
15.7g sárgarépa6 kcal
-
3.1g vaj23 kcal
-
15.7g brokkoli3 kcal
-
12.6g sonka17 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
Az öntethez
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1570.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 1105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 181.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 672 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 1946 micro
-
β-karotin 5505 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 6032 micro
-
Lut-zea 1455 micro
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 172.1 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6281.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 931 mg
-
Nátrium 4420 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.8 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 725.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2689 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 990 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 874 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 7782 micro
-
β-karotin 22019 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 24126 micro
-
Lut-zea 5819 micro
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 490 micro
-
β-karotin 1387 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1519 micro
-
Lut-zea 366 micro
Hozzávalók
A salátához
-
1 ek olívaolaj
-
25 dkg sárgarépa
-
5 dkg vaj
-
25 dkg brokkoli
-
20 dkg sonka
-
1 db vöröshagyma
-
1 csokor petrezselyem
Az öntethez
Elkészítés
A salátához
- A sárgarépát kockára vágva vajon megpároljuk (a leve főjön el!), hagyjuk kihűlni.
- A brokkolit bő vízben megfőzzük, kiemeljük a vízből és hagyjuk kihűlni.
- A tésztát kifőzzük, kevés olajjal elkeverve hagyjuk kihűlni.
- A sonkát csíkokra,a hagymát kockára, a petrezselyemzöldet nem túl finomra vájuk.
- Mindent egy tálba halmozunk és az öntettel nyakonöntve összekeverjük.
- Öntet készítése:
- Az öntethez először a tojássárgából egy kávéskanál mustárral és 1 deci oljjal majonézt keverünk.
- Hozzáadjuk a cukrot, a többi mustárt, citromlevet, sót, borsot, tejfölt, összekeverjük a tartárt.
- A tartárhoz adjuk apránként a ketchupöt, folyamatosan kóstolgatva (lásd: story) rózsaszín lesz a végén, és finom.
- Receptkönyvben: 453
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 86134
- Feltöltés dátuma: 2008. november 30.
Ajánló
Önálló ételként is, előételként is, vagy köretnek grillezett, esetleg sajtos húsok mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
Az ember az élete során rengeteg receptet kipróbál, ugye. Néhány azonnal, változtatás nélkül bekerül a repertoárba, néhányat azonnal kiradírozunk az emlékeinkből. Az olvasásra kiválasztott receptek közül az első elkészítéskor általában az derül ki, hogy jó, jó, de még egy kicsit össze kell csiszolódnunk. Általában az a módszerem, hogy az új receptet - amennyiben esélyes a továbbjutásra - gyors egymásután többször elkészítem, hogy belőjem a saját ízlésem szerint a receptet. Az Anna Malomban szombatonként zártkörű klubest volt, ahova csak a klubtagok és azok vendégei jöhettek. Természetesen menüsor volt, amit mindig nagy műgonddal állítottam össze. Természetesen igyekeztem, hogy ne hétköznapi dolgokat szolgáljak fel. Konkrétan a tésztasalátát egy ilyen szombat kedvéért próbáltam ki: a grillezett húsok mellé szántam köretnek. Valószínűleg annyira sokkolt, hogy a tartárhoz ketchupöt adunk, hogy ez indított arra, hogy kipróbáljam az ötletet. Tisztán emlékszem, amikor legelőször bekevertem a ketchupöt a tartárba, belekóstoltam és azt gondoltam: pont olyan rossz, mint amilyennek hangzik! Mivel azonban a tartár már javíthatatlanul el volt rontva, gondoltam most már úgyis mindegy, fejezzük be a kísérletet annak rendje és módja szerint: adjunk még további ketchupöt a tartárhoz. Nos, egyszercsak megfordult a dolog és remek ízhatás keletkezett! Azóta is repertoárom állandó darabja. Ajánlom figyelmetekbe!