r
Nosalty Logó

Tésztasaláta 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Tésztasaláta 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 3090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1946 micro
  • β-karotin
    5505 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6032 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    172.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6281.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    4420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    990 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    874 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    7782 micro
  • β-karotin
    22019 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    24126 micro
  • Lut-zea
    5819 micro
Összesen 3090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    490 micro
  • β-karotin
    1387 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1519 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A sárgarépát kockára vágva vajon megpároljuk (a leve főjön el!), hagyjuk kihűlni.
  2. A brokkolit bő vízben megfőzzük, kiemeljük a vízből és hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát kifőzzük, kevés olajjal elkeverve hagyjuk kihűlni.
  4. A sonkát csíkokra,a hagymát kockára, a petrezselyemzöldet nem túl finomra vájuk.
  5. Mindent egy tálba halmozunk és az öntettel nyakonöntve összekeverjük.
  6. Öntet készítése:
  7. Az öntethez először a tojássárgából egy kávéskanál mustárral és 1 deci oljjal majonézt keverünk.
  8. Hozzáadjuk a cukrot, a többi mustárt, citromlevet, sót, borsot, tejfölt, összekeverjük a tartárt.
  9. A tartárhoz adjuk apránként a ketchupöt, folyamatosan kóstolgatva (lásd: story) rózsaszín lesz a végén, és finom.
  • Receptkönyvben: 453
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 86134
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 30.

Ajánló

Önálló ételként is, előételként is, vagy köretnek grillezett, esetleg sajtos húsok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztasaláta 1.
Harmathy Ildikó 313 recept

Az ember az élete során rengeteg receptet kipróbál, ugye. Néhány azonnal, változtatás nélkül bekerül a repertoárba, néhányat azonnal kiradírozunk az emlékeinkből. Az olvasásra kiválasztott receptek közül az első elkészítéskor általában az derül ki, hogy jó, jó, de még egy kicsit össze kell csiszolódnunk. Általában az a módszerem, hogy az új receptet - amennyiben esélyes a továbbjutásra - gyors egymásután többször elkészítem, hogy belőjem a saját ízlésem szerint a receptet. Az Anna Malomban szombatonként zártkörű klubest volt, ahova csak a klubtagok és azok vendégei jöhettek. Természetesen menüsor volt, amit mindig nagy műgonddal állítottam össze. Természetesen igyekeztem, hogy ne hétköznapi dolgokat szolgáljak fel. Konkrétan a tésztasalátát egy ilyen szombat kedvéért próbáltam ki: a grillezett húsok mellé szántam köretnek. Valószínűleg annyira sokkolt, hogy a tartárhoz ketchupöt adunk, hogy ez indított arra, hogy kipróbáljam az ötletet. Tisztán emlékszem, amikor legelőször bekevertem a ketchupöt a tartárba, belekóstoltam és azt gondoltam: pont olyan rossz, mint amilyennek hangzik! Mivel azonban a tartár már javíthatatlanul el volt rontva, gondoltam most már úgyis mindegy, fejezzük be a kísérletet annak rendje és módja szerint: adjunk még további ketchupöt a tartárhoz. Nos, egyszercsak megfordult a dolog és remek ízhatás keletkezett! Azóta is repertoárom állandó darabja. Ajánlom figyelmetekbe!

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...