r
Nosalty Logó

Tésztabundás hal friss fokhagymás paradicsommártással és rukkolasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tésztabundás hal friss fokhagymás paradicsommártással és rukkolasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a paradicsommártáshoz

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a rukkolasalátához

Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a paradicsommártáshoz

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a rukkolasalátához

Összesen 1063 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a paradicsommártáshoz

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a rukkolasalátához

Összesen 107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5725 micro
  • Lut-zea
    2163 micro
Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2827.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    11451 micro
  • Lut-zea
    4325 micro
Összesen 1063 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1155 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 107 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a paradicsommártáshoz

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a rukkolasalátához

Elkészítés

hozzávalók a paradicsommártáshoz

  1. Egy kis lábosban hevíteni kezdünk két evőkanál olívaolajat. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
  2. A paradicsomokat felkockázzuk, és a hagymákhoz adjuk, sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal és oregánóval. Ha már kicsit összeesett, ráöntünk egy evőkanál balzsamecetet, beleszórjuk a babérleveleket, végül hozzáadjuk a hámozott konzervparadicsomot. Összekeverjük, és fedő alatt nagyjából 10 percet főzzük.
  3. Amikor letelt a 10 perc, eltávolítjuk a babérleveleket. Botturmixszal pépestjük a paradicsomszószt, majd még szitán is áttörjük, hogy igazán sima legyen.
  4. A tésztabundás halakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 220°C-ra előmelegített sütőben 14 perc alatt készre sütjük.
  5. Közben gyorsan összekeverjük a saláta alapanyagait, és már tálalhatunk is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2684
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A roppanós, tésztabundás halat nagyszerűen kiegészíti a friss, fetás rukkolasaláta, valamint a selymes, fűszeres paradicsommártás, így akár vasárnapi ebédnek is jó választás lehet.

Hozzávalók

hozzávalók a paradicsommártáshoz

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a rukkolasalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...