Teriyaki csirkenyárs zöldségtempurával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A nyárshoz
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
42g káposzta8 kcal
-
42g brokkoli9 kcal
-
42g vöröshagyma15 kcal
A páchoz
-
25g szójaszósz15 kcal
-
12g gyömbér9 kcal
-
107g újhagyma21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g kínai rizsbor22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
35 kcal
A tempuramasszához
-
50g finomliszt182 kcal
-
127 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
964
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A nyárshoz
-
675g csirkemellfilé810 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
250g káposzta50 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
250g vöröshagyma91 kcal
A páchoz
-
150g szójaszósz90 kcal
-
70g gyömbér56 kcal
-
644g újhagyma124 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
100g kínai rizsbor134 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A tempuramasszához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g étkezési keményítő762 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5787
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A nyárshoz
-
18.6g csirkemellfilé22 kcal
-
6.9g gomba1 kcal
-
6.9g káposzta1 kcal
-
6.9g brokkoli1 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
A páchoz
-
4.1g szójaszósz2 kcal
-
1.9g gyömbér2 kcal
-
17.8g újhagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.8g kínai rizsbor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
A tempuramasszához
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
5.5g étkezési keményítő21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
5.5g víz0 kcal
-
62 kcal
Összesen
158
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2165.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 1483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 346.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 491 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1109 micro
Összesen
964
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.1 g
Zsír
-
Összesen 303 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 107 g
-
Koleszterin 493 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12991.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 538 mg
-
Foszfor 2590 mg
-
Nátrium 8896 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 518 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2080.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 122 mg
-
C vitamin: 309 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 687 micro
-
Kolin: 793 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 2948 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6657 micro
Összesen
5787
kcal
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
A nyárshoz
-
3 db csirkemellfilé
-
25 dkg káposzta
-
25 dkg brokkoli
-
25 dkg vöröshagyma
A páchoz
-
7 közepes db újhagyma
-
1 dl kínai rizsbor
-
só ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
A tempuramasszához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A nyárshoz
- A pácot készítjük el először, hogy kihűljön.
- Az olajban megpirítjuk a frissen reszelt gyömbért, fokhagymát, cukrot. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, kicsit sózzuk,ezzel együtt pirítjuk 2 percet.
- Végül hozzáadjuk a szójaszószt, és addig főzzük, még méz sűrűségű nem lesz. Akkor hozzáadjuk a rizsbort, és még 1 percig forraljuk. Tűzről levéve, kihűtjük.
- A húst 2x2 cm kockákra vágjuk, és besózzuk. Húspálcára vagy hurkapálcára húzogatjuk egymás után.
- Akihűlt mártásba forgatjuk (vagy ecsettel felhordjuk) a nyársakat, és 1-2 órát hagyjuk pácolódni.
- Közben feldaraboljuk a zöldségeket ujjnyi vastag csíkokra, elkészítjük a tempúrát:
- A lisztet összekeverjük a keményítővel, és fagyasztóba tesszük. Ha jól áthűlt, jeges vízzel, sóval és gyömbérrel sűrű palacsintatészta állagúvá keverjük. A zöldséget belemártva, forró olajban kisütjük.
- Ezzel egyidőbena nyársakat olajban vagy parázson megsütjük.
- Mártogatóst is kínálhatunk mellé.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9604
- Feltöltés dátuma: 2011. március 07.
Ajánló
Frissen a legfinomabb, akkor ropogós a zöldség bundája igazán.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Semmi story. Kicsit időigényes, de megéri. - Nekem ebből 12 nyárs lett (igaz 1/4 cs. mellet a ciám megevett belőle nyersen) :) - A jeges víz és a hűtés azért fontos, mert így lesz ropogós a bunda. - Igen, bármilyen zöldséggel nagyon finom, amit szerettek. (nekem a gomba és a hagyma a legfinibb) -Ha nem kapsz rizsbort vagy szakét, akkor helyettesíthető 1/2 arányban rizsecettel és worcester szósszal. Én már készítettem igy is. -Jól illik hozzá a Barbecue vagy csípős paprika szósz is.