r
Nosalty Logó

Teriyaki csirkenyárs zöldségtempurával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Geleva
Teriyaki csirkenyárs zöldségtempurával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A tempuramasszához

Összesen 964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A tempuramasszához

Összesen 5787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A tempuramasszához

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    1483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.1 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12991.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2590 mg
  • Nátrium
    8896 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2080.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    122 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    2948 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6657 micro
Összesen 5787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

A tempuramasszához

Elkészítés

A nyárshoz

  1. A pácot készítjük el először, hogy kihűljön.
  2. Az olajban megpirítjuk a frissen reszelt gyömbért, fokhagymát, cukrot. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, kicsit sózzuk,ezzel együtt pirítjuk 2 percet.
  3. Végül hozzáadjuk a szójaszószt, és addig főzzük, még méz sűrűségű nem lesz. Akkor hozzáadjuk a rizsbort, és még 1 percig forraljuk. Tűzről levéve, kihűtjük.
  4. A húst 2x2 cm kockákra vágjuk, és besózzuk. Húspálcára vagy hurkapálcára húzogatjuk egymás után.
  5. Akihűlt mártásba forgatjuk (vagy ecsettel felhordjuk) a nyársakat, és 1-2 órát hagyjuk pácolódni.
  6. Közben feldaraboljuk a zöldségeket ujjnyi vastag csíkokra, elkészítjük a tempúrát:
  7. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és fagyasztóba tesszük. Ha jól áthűlt, jeges vízzel, sóval és gyömbérrel sűrű palacsintatészta állagúvá keverjük. A zöldséget belemártva, forró olajban kisütjük.
  8. Ezzel egyidőbena nyársakat olajban vagy parázson megsütjük.
  9. Mártogatóst is kínálhatunk mellé.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9608
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 07.

Ajánló

Frissen a legfinomabb, akkor ropogós a zöldség bundája igazán.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi story. Kicsit időigényes, de megéri. - Nekem ebből 12 nyárs lett (igaz 1/4 cs. mellet a ciám megevett belőle nyersen) :) - A jeges víz és a hűtés azért fontos, mert így lesz ropogós a bunda. - Igen, bármilyen zöldséggel nagyon finom, amit szerettek. (nekem a gomba és a hagyma a legfinibb) -Ha nem kapsz rizsbort vagy szakét, akkor helyettesíthető 1/2 arányban rizsecettel és worcester szósszal. Én már készítettem igy is. -Jól illik hozzá a Barbecue vagy csípős paprika szósz is.

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

A tempuramasszához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...