Tempurált idényzöldségek villámgyors, kurkumás házi majonézzel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
kurkumás majonéz
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g nádcukor3 kcal
tempurabunda
-
9g tojás12 kcal
-
42g víz0 kcal
-
19 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
zöldségek és sütés
-
19 kcal
-
1g só0 kcal
-
31g jégcsapretek3 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
2 kcal
-
30g édesburgonya19 kcal
-
99g napraforgó olaj219 kcal
Összesen
576
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
kurkumás majonéz
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
tempurabunda
-
55g tojás69 kcal
-
250g víz0 kcal
-
114 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
zöldségek és sütés
-
114 kcal
-
4g só0 kcal
-
185g jégcsapretek17 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
595g napraforgó olaj1315 kcal
Összesen
3446
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
kurkumás majonéz
-
5.5g napraforgó olaj49 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g nádcukor1 kcal
tempurabunda
-
2.4g tojás3 kcal
-
10.8g víz0 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
zöldségek és sütés
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
8g jégcsapretek1 kcal
-
23.9g újhagyma5 kcal
-
5.2g halványító zeller1 kcal
-
7.8g édesburgonya5 kcal
-
25.8g napraforgó olaj57 kcal
Összesen
151
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 161.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2217 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 764 micro
Összesen
576
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 287.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4598.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 442 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 557 mg
-
Nátrium 3347 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 966.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1263 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 117 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 736 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 13301 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4582 micro
Összesen
3446
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 577 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
151
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
kurkumás majonéz
tempurabunda
-
1 db tojás
-
2.5 dl víz
-
30 g étkezési keményítő
-
100 g finomliszt
-
1 ek sütőpor
zöldségek és sütés
-
2 ek étkezési keményítő
-
0.5 tk só
-
0.5 db jégcsapretek
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1 db édesburgonya
-
7 dl napraforgó olaj
Elkészítés
kurkumás majonéz
- Az összes hozzávalót egy magasabb oldalú edénykébe tesszük. A klasszikus majonézhez csak tojássárgáját használunk, ehhez a gyors verzióhoz viszont az egész tojásra szükségünk van.
- Merülőfejes botmixert ragadunk, és potom fél perc alatt összeturmixoljuk tökéletes állagúra a majonézünket. Tálalásig hűtőben pihentetjük.
tempurabunda
- A tojást és a vizet egyneműre keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, a keményítőt és a sütőport, utóbbi az, ami a forró olajjal érintkezve biztosítja a bunda jellegzetes textúráját.
- Az egészet csomómentesre keverjük, ha kell, botmixerrel is átmehetünk rajta, hogy teljesen egynemű legyen.
zöldségek és sütés
- A sót elkeverjük a keményítővel, és egy tányérra öntjük.
- A zöldségeket megpucoljuk, tetszőleges méretűre és formájúra aprítjuk, majd meghempergetjük a keményítőben. Ez azért fontos, mert így jobban megtapad majd rajta a bunda.
- Az olajat egy magasabb falú serpenyőbe öntjük, és forrósítani kezdjük. Egy-egy csepp tésztával ellenőrizzük, elég forró-e: amikor azonnal habzani kezd, ahogy az olajba ér, kezdhetünk sütni.
- A keményítőben megforgatott zöldségeket egyenként a tésztába mártjuk, majd azonnal az olajba emeljük. Érdemes lehet evőpálcikákkal dolgozni, így viszonylag kis felületen érünk csak a zöldségekhez, ráadásul jól is lehet manőverezni velük.
- A zöldségeket 5-6-7 percet sütjük, látni fogjuk a bundán, mikor van kész. A. sütési idő a zöldségtől is függ, az édesburgonya például lassabban puhul, mint az újhagyma.
- A megsült zöldségeket papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat, majd azon melegében tálaljuk is a kurkumás majonézzel.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 4673
- Feltöltés dátuma: 2021. március 17.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
81 recept
Nem mi vagyunk az egyetlen nemzet a világon, amelyik imád mindent kirántani. A tempura a japánok kedvelt bundázási technikája: hús, tenger gyümölcsei és zöldség egyaránt kerülhet bele. A siker titka a tökéletes, hígabb palacsintatészta-állagú tészta, a megfelelő hőfokú étolaj, na meg a friss idényzöldségek! Mi most újhagymát, jégcsapretket, szárzellert és édesburgonyát sütöttünk, de alkalmazkodjatok a szezonhoz, a tempura mindennek jól áll.