r
Nosalty Logó

Tempurált idényzöldségek villámgyors, kurkumás házi majonézzel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vénusz
Tempurált idényzöldségek villámgyors, kurkumás házi majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kurkumás majonéz

tempurabunda

zöldségek és sütés

Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kurkumás majonéz

tempurabunda

zöldségek és sütés

Összesen 3446 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kurkumás majonéz

tempurabunda

zöldségek és sütés

Összesen 151 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2217 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    287.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4598.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    3347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    736 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    13301 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4582 micro
Összesen 3446 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 151 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

kurkumás majonéz

tempurabunda

zöldségek és sütés

Elkészítés

kurkumás majonéz

  1. Az összes hozzávalót egy magasabb oldalú edénykébe tesszük. A klasszikus majonézhez csak tojássárgáját használunk, ehhez a gyors verzióhoz viszont az egész tojásra szükségünk van.
  2. Merülőfejes botmixert ragadunk, és potom fél perc alatt összeturmixoljuk tökéletes állagúra a majonézünket. Tálalásig hűtőben pihentetjük.

tempurabunda

  1. A tojást és a vizet egyneműre keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, a keményítőt és a sütőport, utóbbi az, ami a forró olajjal érintkezve biztosítja a bunda jellegzetes textúráját.
  2. Az egészet csomómentesre keverjük, ha kell, botmixerrel is átmehetünk rajta, hogy teljesen egynemű legyen.

zöldségek és sütés

  1. A sót elkeverjük a keményítővel, és egy tányérra öntjük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk, tetszőleges méretűre és formájúra aprítjuk, majd meghempergetjük a keményítőben. Ez azért fontos, mert így jobban megtapad majd rajta a bunda.
  3. Az olajat egy magasabb falú serpenyőbe öntjük, és forrósítani kezdjük. Egy-egy csepp tésztával ellenőrizzük, elég forró-e: amikor azonnal habzani kezd, ahogy az olajba ér, kezdhetünk sütni.
  4. A keményítőben megforgatott zöldségeket egyenként a tésztába mártjuk, majd azonnal az olajba emeljük. Érdemes lehet evőpálcikákkal dolgozni, így viszonylag kis felületen érünk csak a zöldségekhez, ráadásul jól is lehet manőverezni velük.
  5. A zöldségeket 5-6-7 percet sütjük, látni fogjuk a bundán, mikor van kész. A. sütési idő a zöldségtől is függ, az édesburgonya például lassabban puhul, mint az újhagyma.
  6. A megsült zöldségeket papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat, majd azon melegében tálaljuk is a kurkumás majonézzel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 4673
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 17.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Tempurált idényzöldségek villámgyors, kurkumás házi majonézzel
Vénusz 81 recept

Nem mi vagyunk az egyetlen nemzet a világon, amelyik imád mindent kirántani. A tempura a japánok kedvelt bundázási technikája: hús, tenger gyümölcsei és zöldség egyaránt kerülhet bele. A siker titka a tökéletes, hígabb palacsintatészta-állagú tészta, a megfelelő hőfokú étolaj, na meg a friss idényzöldségek! Mi most újhagymát, jégcsapretket, szárzellert és édesburgonyát sütöttünk, de alkalmazkodjatok a szezonhoz, a tempura mindennek jól áll.

Hozzávalók

kurkumás majonéz

tempurabunda

zöldségek és sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...