Teljes kiőrlésű spenótos-ricottás calzone
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SzBeuska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pizzatészta
-
208 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
6 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
80g víz0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Töltelék
-
113g spenót19 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
58 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
20 kcal
Összesen
846
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pizzatészta
-
830 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
23 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
320g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Töltelék
-
450g spenót75 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
232 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
79 kcal
Összesen
3377
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pizzatészta
-
13.4g teljes kiőrlésű liszt44 kcal
-
13.4g finomliszt49 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
17.1g víz0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
Töltelék
-
24.1g spenót4 kcal
-
13.4g ricotta20 kcal
-
2.7g parmezán sajt10 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.8g szárított paradicsom12 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
5.1g sűrített paradicsom4 kcal
Összesen
178
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2833.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 625 mg
-
Nátrium 1491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 243.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 528 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 416 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 4928 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 17231 micro
-
Lut-zea 10403 micro
Összesen
846
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119 g
Zsír
-
Összesen 119.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11332.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 1732 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 900 mg
-
Foszfor 2499 mg
-
Nátrium 5963 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 487.2 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 973.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2112 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 1662 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1043 micro
-
Kolin: 517 mg
-
Retinol - A vitamin: 467 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 19711 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 68925 micro
-
Lut-zea 41613 micro
Összesen
3377
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 606 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3686 micro
-
Lut-zea 2225 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
Pizzatészta
-
25 dkg finomliszt
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 teáskanál só
-
2 teáskanál oregánó
-
3 ek olívaolaj
-
320 ml víz
-
1 teáskanál cukor
Töltelék
-
250 g ricotta
-
50 g parmezán sajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 db szárított paradicsom
-
6 ek sűrített paradicsom
Elkészítés
Pizzatészta
- A pizzatésztát én mindig kenyérsütő gépben dagasztom, de kézzel is lehet ugyanezekkel az arányokkal.
- A langyos vízben elkeverjük a cukrot, beleöntjük a gépbe, hozzákanalazzuk az olívaolajat, majd az összes többi hozzávalót is beleöntjük (kivéve a tojássárgáját). Dagasztó funkcióval elkészítjük a tésztát (kb 1,5 óra).
- Az elkészült tésztát lisztezett deszkára öntjük, átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, és egyesével kinyújtjuk a pizzatésztákat.
Töltelék
- Két evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a kiolvadt és kinyomkodott spenótot. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, és kevergetve kb 5-8 percig sütögetjük. Kihűtjük.
- A kihűlt spenótot egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a ricottát, parmezánt, kockázott szárított paradicsomot, és alaposan összekeverjük. Ha szükséges, tovább fűszerezzük.
- A kinyújtott pizzatésztát meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megkenjük sűrített paradicsommal, és az egyik felébe félkör alakban ráhalmozzuk a töltelék negyedét, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, és villával lenyomkodjuk a széleit.
- Tojássárgával megkenjük a tetejét, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9892
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 31.
Ajánló
Egy könnyű salátával finom és egészséges vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
SzBeuska
10 recept
A fiaim imádják a spenótot bármilyen formában (kivéve a spenótfőzeléket... hát persze). Minden héten legalább egyszer elő kell rukkolnom valami spenótos fogással, de már nagyon untuk a szokásos (tészta, ravioli, rétes...) fogásokat, ezért gondoltam, hogy kitalálok valami újdonságot. A pizzát nagyon szeretik, de calzone-t még nem láttak. Volt nagy öröm és boldogság!!! Szerintük ez spenótos torta :)