Tejszínes narancstorta izzi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
6 kcal
-
10g cukor39 kcal
Krémhez
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
6 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
1g zselatin3 kcal
Díszítés
-
17g habtejszín49 kcal
-
87g narancs30 kcal
Összesen
344
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
120g cukor464 kcal
Krémhez
-
12g narancshéj12 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Díszítés
-
200g habtejszín584 kcal
-
1040g narancs357 kcal
Összesen
4138
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tésztához
-
16.5g tojás21 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
2.2g rétesliszt8 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
Krémhez
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.5g joghurt5 kcal
-
3.7g porcukor15 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Díszítés
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
39g narancs13 kcal
Összesen
155
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 126.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
344
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.8 g
Zsír
-
Összesen 200.5 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2021 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3959.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1164 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1547 mg
-
Nátrium 819 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.9 g
-
Cukor 358 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1516.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 447 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 498 micro
-
Kolin: 1335 mg
-
Retinol - A vitamin: 2044 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 850 micro
-
β-crypt 920 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2963 micro
Összesen
4138
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
8 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
6 dkg rétesliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg cukor
Krémhez
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
300 ml habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 dl joghurt
-
10 dkg porcukor
Díszítés
-
200 ml habtejszín
-
4 közepes db narancs
Elkészítés
Tésztához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a cukor felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.
- A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
- Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele.
- A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt elkészítjük a krémet. A tejszínhab kivételével az összes krém hozzávalót összedolgozzuk, majd felverjük a tejszínhabot, és hozzákeverjük. A zselatint előírás szerint elkészítjük, és a krémhez adagoljuk. 30 percet hagyjuk hűtőben hűlni.
- Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 2 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 11761
- Feltöltés dátuma: 2013. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mindenkinek megvan a saját betanult vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa. Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő volt, ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni.