r
Nosalty Logó

Tejszínes-kurkumás csirkecomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Robág Etnel
Tejszínes-kurkumás csirkecomb
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

951
Kalória
47.1g
Fehérje
9g
Szénhidrátok
81.9g
Zsír
328g
Víz
259.3g
Koleszterin
410.8mg
Rost
3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3807 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    328 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.2 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7631.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2323 mg
  • Nátrium
    4166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    1312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    953 micro
Összesen 3807 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A koriandert, gyömbért, sót összekeverjük, vele a húst alaposan bedörzsöljük. Egy lábasban (mélyebb serpenyőben) a 3 kanálnyi étolajon a combokat minden oldalukon barnára pirítjuk (először a bőrével lefelé). A húst az edényből kiszedjük, félretesszük.
  2. A hátramaradt olajban a pörkanyagot felkaparjuk, de benne hagyjuk! Az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a reszelt citromhéjat az olajhoz adjuk, pár percig pároljuk.
  3. Hozzáöntjük a kókusztejet, a kurkumát, mustárt és a citromlevet, tejszínt, és lassú tűzön összefőzzük.
  4. Botturmixszal mártássá dolgozzuk. Megkóstoljuk, és ízlés szerint édesíthetjük is kevés barna cukorral.
  5. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, a csirkecombokat a bőrükkel fölfelé belehelyezzük. Megszórjuk a chilipehellyel, kevés őrölt borssal, és a mártást ráöntjük. Fóliával letakarva, 140-150 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A sok hozzávaló okán bonyolultnak tűnő, ámde egyszerű étel, hamar kedvenccé válhat a fűszeres ételeket kedvelők körében. Köretként rizst adhatunk mellé, de burgonyapürével is finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!