r
Nosalty Logó

Tejszínes bodzakrémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes bodzakrémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 3054 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    714 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1099 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 3054 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát az ismert módon elkészítjük. (25x25 cm-es és 5 cm magas fémkeretben sütöttem.)
  2. Amikor a piskóta kihűlt, kettévágjuk egy éles fűrészkéssel. A keretbe rakjuk az egyik lapot, megkenjük lekvárral. A másik lapot is megkenjük, azt félrerakjuk.
  3. Krémhez a szörpöt simára keverjük a cukorral, mézzel, joghurttal, citromlével. A habot felverjük, óvatosan elkeverjük a szörpös alappal, végül a zselatint melegítjük meg, és keverjük hozzá alaposan.
  4. A fémkeretbe rakott lekváros piskótára terítjük a krémet, beleszórunk áfonyát. Ráhelyezzük a másik lap piskótát, lekváros felével lefele. Letakarva hűtőbe tesszük.
  5. 1 óra múlva megkenjük lekvárral, és rászórjuk a mandulát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 25x25x5
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8909
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első feltöltött receptem, remélem, nem hagytam ki semmit. Egy étteremben ettem bodzás sütit, az ötlet onnan van. A receptet otthon kísérleteztem ki.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...