r
Nosalty Logó

Tejszín- és meggykrémes kocka diós-meggyes alapon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Tejszín- és meggykrémes kocka diós-meggyes alapon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Összesen 1453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Összesen 8691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    463.3 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9317.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2344 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    3894 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1064.8 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 8691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Elkészítés

diós-meggyes alap

  1. A 3 tojást a cukorral jól összeturmixoljuk, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, majd a sütőporos lisztet szitálva.
  2. Száraz teflonban megpirítjuk az apróra vágott diót. Ezt is belekeverjük.
  3. Alaposan összedolgozzuk, amíg jó sima tésztát nem kapunk. Sütőpapíros (35x23cm)tepsibe öntjük.
  4. Rászórjuk a magozott, lecsepegtetett meggyet (levét felfogjuk).
  5. Megsütjük 200 fokon, végezzünk tűpróbát.

barna tészta

  1. A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz szitáljuk.
  2. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. Sütőpapíros, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

meggyes krém

  1. A pudingot elkeverjük a cukorral. Hozzákeverjük a meggylevet, és a tejjel simára keverjük.
  2. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Langyosan kikeverjük a vajjal.

tejszínes krém

  1. A tejszínt elkeverjük a fixálóval és a vaníliás cukorral, majd kemény habbá verjük.

tetejére

  1. A vajat a porcukorral főlni tesszük, habverővel kevergetjük. 2 perc főzés után levesszük a tűzről, hozzákeverjük a keményítőt, kakaóport és a hideg tejet.
  2. Jó simára keverjük.
  3. Összeállítás: Alulra tesszük a kihűlt meggyes-diós lapot. Rákenjük a meggyes krémet.
  4. A tetejére a tejszínhabot. Ráhelyezzük a barna kihűlt tésztát.
  5. A tetejére simítjuk a kakaós mázat. Hamar dermed. Egy-két órányi száradás után szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 562
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna a kedvesemet valami isteni süteménnyel meglepni!!! Sikerült!! Reggeli után, ebéd után is fogyasztott belőle, azt mondta; ki nem hagyná....!!!! :-))))

Hozzávalók

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...