r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    1462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    874 micro
  • β-karotin
    3317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    2972 micro
Összesen 1449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    246.7 g

Zsír

  • Összesen
    223.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14198.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    667 mg
  • Kálcium
    3214 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    3643 mg
  • Nátrium
    5847 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2319 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    968 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2263 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    3496 micro
  • β-karotin
    13267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    11890 micro
Összesen 5794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tavaszi zöldségekhez

  1. Tegyük lábasba a mirelit zöldborsót, a vegyes zöldségeket, pici cukrot, sót és vizet, ami épp, hogy ellepi. Feltesszük 7-8 percig főni, ha kész, kikapcsoljuk, leszűrjük.
  2. Lábasban az olívaolajon pici sóval megpároljuk a fokhagymát, amit picire vágunk.
  3. Rárakjuk a felkarikázott virslit, az őrölt borsot (ízlés szerint), és az üveg szószt ráöntve, összeforraljuk.
  4. Forró, lobogó vízben (sós, olajos) kifőzzük a tésztát 7-8 perc alatt, ha kész, leszűrjük.
  5. Reszelt sajttal, friss salátákkal díszítve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3589
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Sok reszelt trappista.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Kedvenc a bolognai szósz bármilyen tésztával, de feldobtam most zöldségekkel, mert még ennyi lapult a fagyo alján, remélem, ezentúl csak frissek lesznek, jó sokáig.:-) Természetesen, aki nem szereti a virslit, készítheti csirkemellel, darált csirkecombhússal, amit szeretne, nekem ez volt az utolsó vésztartalékom, a virsli, ezt játszottam ki, és elfogyott. Aki úgy gondolja, készítse csak a tésztát, a zöldségeket sok sajttal.

Hozzávalók

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...