Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tavaszi zöldségekhez
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
50g karfiol5 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
25g brokkoli5 kcal
A szószhoz
-
140g virsli377 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
113g bolognai szósz51 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
80g paradicsom14 kcal
-
7g salátalevél1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
1449
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tavaszi zöldségekhez
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
200g karfiol20 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
100g brokkoli21 kcal
A szószhoz
-
560g virsli1506 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
450g bolognai szósz203 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
320g paradicsom58 kcal
-
28g salátalevél4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g sajt704 kcal
Összesen
5794
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tavaszi zöldségekhez
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
9.7g zöldborsó8 kcal
-
6.5g karfiol1 kcal
-
3.2g sárgarépa1 kcal
-
3.2g brokkoli1 kcal
A szószhoz
-
18.2g virsli49 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
14.6g bolognai szósz7 kcal
A körethez
-
24.3g tészta90 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
10.4g paradicsom2 kcal
-
0.9g salátalevél0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
6.5g sajt23 kcal
Összesen
190
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.7 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3549.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 911 mg
-
Nátrium 1462 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 328.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 580 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 566 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 874 micro
-
β-karotin 3317 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2059 micro
-
Lut-zea 2972 micro
Összesen
1449
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 246.7 g
Zsír
-
Összesen 223.3 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14198.8 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 667 mg
-
Kálcium 3214 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 726 mg
-
Foszfor 3643 mg
-
Nátrium 5847 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 689.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1314.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2319 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 335 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 968 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2263 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 1068 micro
-
α-karotin 3496 micro
-
β-karotin 13267 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 8234 micro
-
Lut-zea 11890 micro
Összesen
5794
kcal
- 10% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 267 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
A tavaszi zöldségekhez
A szószhoz
-
560 g virsli (füstölt , felkarikázva, de lehet csirkemell felkockázva vagy szeletelve, darált csirke- vagy pulykacombfilé is)
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
450 g bolognai szósz
A körethez
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
4 kis db paradicsom
-
4 közepes db salátalevél
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A tavaszi zöldségekhez
- Tegyük lábasba a mirelit zöldborsót, a vegyes zöldségeket, pici cukrot, sót és vizet, ami épp, hogy ellepi. Feltesszük 7-8 percig főni, ha kész, kikapcsoljuk, leszűrjük.
- Lábasban az olívaolajon pici sóval megpároljuk a fokhagymát, amit picire vágunk.
- Rárakjuk a felkarikázott virslit, az őrölt borsot (ízlés szerint), és az üveg szószt ráöntve, összeforraljuk.
- Forró, lobogó vízben (sós, olajos) kifőzzük a tésztát 7-8 perc alatt, ha kész, leszűrjük.
- Reszelt sajttal, friss salátákkal díszítve tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3589
- Feltöltés dátuma: 2011. június 17.
Ajánló
Sok reszelt trappista.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Kedvenc a bolognai szósz bármilyen tésztával, de feldobtam most zöldségekkel, mert még ennyi lapult a fagyo alján, remélem, ezentúl csak frissek lesznek, jó sokáig.:-) Természetesen, aki nem szereti a virslit, készítheti csirkemellel, darált csirkecombhússal, amit szeretne, nekem ez volt az utolsó vésztartalékom, a virsli, ezt játszottam ki, és elfogyott. Aki úgy gondolja, készítse csak a tésztát, a zöldségeket sok sajttal.