r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával

Éva-Anyóca
Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

1449
Kalória
61.7g
Fehérje
172.4g
Szénhidrát
55.8g
Zsír
328.6g
Víz
153.9g
Koleszterin
13.3g
Élelmi rost
14.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    1462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    874 micro
  • β-karotin
    3317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    2972 micro
Összesen 1449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    246.7 g

Zsír

  • Összesen
    223.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14198.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    667 mg
  • Kálcium
    3214 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    3643 mg
  • Nátrium
    5847 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    689.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    1314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2319 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    968 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2263 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    3496 micro
  • β-karotin
    13267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    11890 micro
Összesen 5794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A tavaszi zöldségekhez

  1. Tegyük lábasba a mirelit zöldborsót, a vegyes zöldségeket, pici cukrot, sót és vizet, ami épp, hogy ellepi. Feltesszük 7-8 percig főni, ha kész, kikapcsoljuk, leszűrjük.
  2. Lábasban az olívaolajon pici sóval megpároljuk a fokhagymát, amit picire vágunk.
  3. Rárakjuk a felkarikázott virslit, az őrölt borsot (ízlés szerint), és az üveg szószt ráöntve, összeforraljuk.
  4. Forró, lobogó vízben (sós, olajos) kifőzzük a tésztát 7-8 perc alatt, ha kész, leszűrjük.
  5. Reszelt sajttal, friss salátákkal díszítve tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Kedvenc a bolognai szósz bármilyen tésztával, de feldobtam most zöldségekkel, mert még ennyi lapult a fagyo alján, remélem, ezentúl csak frissek lesznek, jó sokáig.:-) Természetesen, aki nem szereti a virslit, készítheti csirkemellel, darált csirkecombhússal, amit szeretne, nekem ez volt az utolsó vésztartalékom, a virsli, ezt játszottam ki, és elfogyott. Aki úgy gondolja, készítse csak a tésztát, a zöldségeket sok sajttal.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...