Tavaszi nyulas pite
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
150g nyúlcomb204 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
38g spenót6 kcal
-
8 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0 kcal
-
38g leveles tészta139 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
639
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
600g nyúlcomb816 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
31 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0 kcal
-
150g leveles tészta557 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
2560
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
29.8g nyúlcomb41 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
4.5g fehérrépa3 kcal
-
5g zeller2 kcal
-
7.4g spenót1 kcal
-
2 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0 kcal
-
7.4g leveles tészta28 kcal
-
14.9g burgonya9 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
9.9g víz0 kcal
Összesen
128
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1028.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 330.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 3019 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1042 micro
-
Lut-zea 3353 micro
Összesen
639
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 142.5 g
Zsír
-
Összesen 154.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4112.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 1729 mg
-
Nátrium 1466 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1322.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1110 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 595 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 12074 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4169 micro
-
Lut-zea 13411 micro
Összesen
2560
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 207 micro
-
Lut-zea 666 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg nyúlcomb
-
3 dkg passzírozott paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
10 dkg zeller
-
15 dkg spenót
-
8 teáskanál worcestershire-szósz
-
4 teáskanál balzsamecet
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
15 dkg leveles tészta
-
3 közepes db burgonya
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl víz
Elkészítés
- A hagymákkal, paprika nélkül elkészítjük a megszokott módon a pörköltöt a nyúlcombból. A nyulat apróbb darabokra vágjuk, és besózzuk. A vöröshagymát összevágjuk, és az olajban barnásra pirítjuk. A megpirított hagymába beletesszük az összenyomott fokhagymát, végül a feldarabolt húst, majd körülbelül 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a többi fűszert, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, és puhára főzzük.
- Ha a hús majdnem puha (kb. 45 perc), alaposan lefejtjük a csontról, és a szaftba visszadobjuk.
- A gyökérzöldségeket egyenlő (1x1 cm-es) kockákra vágjuk, a spenótot összetépkedjük, és puhulásig főzzük a raguban (kb. 10 perc). Az ízét sóval, borssal, magos mustárral, ecettel és worcestershire-szósszal állítjuk be (+ízlés szerint szójaszósszal).
- Ügyeljünk rá, hogy sűrű legyen az étel, de azért legyen alatta kevés folyadék, hiszen a sütőben tovább párolódik majd. Egy hőálló jénaiba vagy tepsibe öntjük a ragut.
- A vajas tésztát 0,5 centisre nyújtjuk, és alaposan befedjük vele a ragut. Kilyukasztgatjuk egy késsel, hogy a gőz távozhasson, és előmelegített sütőben pirosra sütjük (kb. 15 perc).
- Azonnal tálaljuk egy kevés olívaolajjal meglocsolt zsenge madársaláta vagy valami hasonló friss zöld kíséretében, így állítva kontrasztot a forró pitével.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1341
- Feltöltés dátuma: 2014. március 25.
Ajánló
Maradék pörkölt vagy egyéb húsétel remek újrafeldolgozása lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Méltatlanul hanyagolt húsfajta...