r
Nosalty Logó

Tárkonyos lencseleves

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Tárkonyos lencseleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

587
Kalória
30.3g
Fehérje
54.7g
Szénhidrátok
25.1g
Zsír
74.5g
Víz
-
Koleszterin
8.7g
Rost
4.2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2347 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2965 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 587 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10716.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    9297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    298.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1270 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11862 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 2347 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A kolbászt lehéjazzuk, vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellert szintén apró kockákra vágjuk. A lencsét egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
  2. A kolbászt egy fazékban egy kicsit kisütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát, sárgarépát és zellert kb. 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk a liszttel és további 1-2 percig sütjük, a végén hozzákavarjuk a paprikát is.
  3. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a lencsét és a babérlevelet. Felfőzzük kb. 40 percig.
  4. Hozzáadjuk a kolbászt, és a kevés forró levessel és mustárral simára kevert joghurtot. Sóval, borssal ízesítjük, és további 5 percig főzzük.
  5. Megszórjuk az apróra vágott tárkonnyal és citromlével ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Finom laktató leves.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!