Tárkonyos lencseleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
50g paprikás kolbász226 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
19g zeller7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
438g alaplé31 kcal
-
63g lencse220 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
2g tárkony4 kcal
Összesen
587
kcal
- 16% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g paprikás kolbász904 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
75g zeller27 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
1750g alaplé123 kcal
-
250g lencse880 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
6g tárkony18 kcal
Összesen
2347
kcal
- 16% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
7.2g paprikás kolbász33 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
5.8g sárgarépa2 kcal
-
2.7g zeller1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
63g alaplé4 kcal
-
9g lencse32 kcal
-
7.2g görög joghurt7 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0.2g tárkony1 kcal
Összesen
84
kcal
- 16% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2679.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 2324 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2965 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
587
kcal
- 16% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 121.2 g
Zsír
-
Összesen 100.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10716.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 913 mg
-
Nátrium 9297 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 298.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1207 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1270 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11862 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
2347
kcal
- 16% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 178 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
84
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
20 dkg paprikás kolbász
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
75 g zeller
-
2 gerezd fokhagyma
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
250 g lencse
-
2 dl görög joghurt
-
1 ek mustár
-
2 db babérlevél
-
0.5 tk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek tárkony
Elkészítés
- A kolbászt lehéjazzuk, vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellert szintén apró kockákra vágjuk. A lencsét egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
- A kolbászt egy fazékban egy kicsit kisütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát, sárgarépát és zellert kb. 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk a liszttel és további 1-2 percig sütjük, a végén hozzákavarjuk a paprikát is.
- Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a lencsét és a babérlevelet. Felfőzzük kb. 40 percig.
- Hozzáadjuk a kolbászt, és a kevés forró levessel és mustárral simára kevert joghurtot. Sóval, borssal ízesítjük, és további 5 percig főzzük.
- Megszórjuk az apróra vágott tárkonnyal és citromlével ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 494
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 101
- Össznézettség: 107786
- Feltöltés dátuma: 2018. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom laktató leves.