Szűzérmék háromsajtmártással és tócsnival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
A szűzpecsenyéhez
-
175g sertés szűzpecsenye191 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
A tócsnihoz
-
150g burgonya87 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A sajtmártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
13g gorgonzola44 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
985
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
A szűzpecsenyéhez
-
700g sertés szűzpecsenye763 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
A tócsnihoz
-
600g burgonya347 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
A sajtmártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g gorgonzola177 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3934
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
A szűzpecsenyéhez
-
35.2g sertés szűzpecsenye38 kcal
-
6.8g bacon27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
A tócsnihoz
-
30.2g burgonya17 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
A sajtmártáshoz
-
2.5g vaj18 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
7.5g habtejszín22 kcal
-
2.5g parmezán sajt10 kcal
-
2.5g gorgonzola9 kcal
-
2.5g trappista sajt9 kcal
-
0.2g snidling0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
198
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.1 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2155.3 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 803 mg
-
Nátrium 775 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 285.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
985
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.3 g
Zsír
-
Összesen 267 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8621.4 g
-
Cink 153 mg
-
Szelén 312 mg
-
Kálcium 1435 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 3214 mg
-
Nátrium 3100 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1141.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1120 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 885 mg
-
Retinol - A vitamin: 1096 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
3934
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
A szűzpecsenyéhez
-
70 dkg sertés szűzpecsenye
-
8 szelet bacon
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
A tócsnihoz
A sajtmártáshoz
-
5 dkg vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1.5 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A szűzpecsenyéhez
- Tócsni elkészítése:
- A burgonyát lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, végül serpenyőben kisütjük kevés olívaolajon. (Használhatunk bármilyen zsiradékot ízlés szerint.)
- Szűzpecsenye elkészítése:
- A szűzpecsenyét szeleteljük fel kb. 2 cm-es vastagságú szeletekre. Sózzuk, borsozzuk.
- A szűzérméket tekerjük körbe baconnel, majd egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, és süssük az érméket lassan készre. Lényeges, hogy ne süssük nagy lángon, mert a közepe nem fog átsülni.
- Sajtmártás elkészítése:
- Közben készítsük el a sajtmártást. Serpenyőben olvasszuk meg a vajat (kevés olívaolajat adhatunk mellé, akkor a vaj nem ég meg).
- A sajtokat adjuk hozzá reszelve vagy apró kockákra vágva.
- Mikor a sajt olvadni kezd, öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk lassú tűzön addig, amíg sima mártást kapunk.
- Adjunk hozzá kevés sót, frissen őrölt fekete borsot és szerecsendiót. Ízlés szerint finomra vágott metélőhagymát is tehetünk a mártásba.
- Ha az érmék megsültek, tálaljuk a tócsnival és a sajtmártással.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18753
- Feltöltés dátuma: 2010. február 04.
Ajánló
Köretnek remekül illik hozzá még a burgonya krokett, vagy akár a burgonyafánk is.
Receptjellemzők
Kornél
167 recept
Ez az étel elkészíthető másfajta húsból is, pl. szárnyasokból. A sajtmártás harmonizál a sült szalonnával, úgyhogy bármilyen fajtájú húsra esik a választásunk, használjunk mellé sült bacon-t. Vannak jó tócsni receptek ezen az oldalon is, én kicsivel több lisztet tettem a reszelt burgonyához, így egy rugalmasabb, kevésbé puha textúrájú tócsnit készítettem.