r
Nosalty Logó

Szuperegészséges túrópizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Szuperegészséges túrópizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 490 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 1954 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A feltéthez:

Összesen 157 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3751 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 490 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    156.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9106.5 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1281 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    2701 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1406 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    15005 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 1954 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.4 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1205 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba kimérjük, és botmixszerrel nagyjából homogénre keverjük.
  2. Két tepsibe sütőpapírt helyezünk, és a papírokat megkenjük kókuszolajjal, majd belisztezzük.
  3. A tésztát kézzel még meggyúrjuk (ha túl ragadósnak érezzük, még adhatunk hozzá zabpehelylisztet), és kétfelé szedjük. Egy-egy adagot a két lisztes sütőpapírra teszünk, és azon szétnyújtjuk.
  4. A tésztát 10 percre fagyasztóba vagy hűtőbe tesszük (ha befér a tepsi, ha nem, akkor kihagyhatjuk ezt a lépést), a sütőt pedig 200°C-ra előmelegítjük.
  5. 15 percig elősütjük, majd kivesszük és feldíszítjük.

A feltéthez:

  1. A tésztát a ketchuppal megkenjük, megfokhagymázzuk, majd rárakjuk a sonkát, a felkarikázott paradicsomot és a bazsalikomot, végül rászórjuk a reszelt parmezánt.
  2. 20 percig sütjük, majd azonnal neki is eshetünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 52956
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szuperegészséges túrópizza
Rosanics Petra 351 recept

Egy életmódváltós fitneszedzőtől van ez a recept, amit ő is úgy kapott mástól, szóval az igazi eredete ismeretlen. Viszont nagyon finom, szinte annyira, mint az igazi pizza, amivel ellenben nagyon egészséges, mert rengeteg benne a protein és viszonylag szénhidrátszegény.

Hozzávalók

A tésztához:

A feltéthez:

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...