Sztracsatellás torta Pecci konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pecci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
2 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
20g babapiskóta75 kcal
A krémhez
-
25g tehéntúró37 kcal
-
19 kcal
-
15g görög joghurt15 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
20g csokoládé109 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
A díszítéshez
Összesen
699
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
18 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
A krémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
50g vaníliás cukor194 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A díszítéshez
Összesen
6989
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
14.9g tojás19 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
9g babapiskóta34 kcal
A krémhez
-
11.3g tehéntúró17 kcal
-
2.3g vaníliás cukor9 kcal
-
6.8g görög joghurt7 kcal
-
9g habtejszín26 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
9g csokoládé49 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
A díszítéshez
Összesen
315
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 573.2 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
699
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.2 g
Zsír
-
Összesen 261.5 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1334 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5731.9 g
-
Cink 663 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 539 mg
-
Magnézium 697 mg
-
Foszfor 2103 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 30 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 949.5 g
-
Cukor 399 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 534.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1031 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 892 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1595 micro
Összesen
6989
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.7 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
4 csapott ek finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
6 csapott ek cukor
A krémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag zselatinfix
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Ne sajnáljuk rá az időt, ez akár 10 perc is lehet.
- Apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és a kakaóport.
- A tojások fehérjét csipet sóval keményre verjük, és a tésztába forgatjuk óvatosan. Ha a tészta túl sűrű lenne, előbb a felvert fehérjéből tegyünk bele egy keveset, és keverjük jól el lazításként.
- Sütőpapírral bélelt kapcsos formába öntjük, és előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. (Nekem gázsütőm van, ott 3-4 fokozat.) Sütés közben tilos kinyitni a sütőt, és utána is hagyjuk kicsit bent hűlni.
- A krémhez a túrót, vaníliás cukrot, a joghurtot robotgéppel jól összedolgozzuk. Jöhet bele az előre felvert habtejszín, amibe 1 cs habfixálót tettünk. Ezzel is jól eldolgozzuk. Ízlés szerint cukrozhatjuk, ha kell (nekem így pont jó volt). 2 tábla tejcsokit pici darabokra vágunk, beleforgatjuk, a végén tesszük bele a zselatinfixet.
- A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, ha összeesett, akkor csak 2 részre.:) (Célszerű a piskótát már előző nap elkészíteni, és ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tenni, mert sokkal könnyebb vele dolgozni, és nem morzsálódik.) Ha összeesett volna a piskóta, akkor a középső réteget pótolhatjuk babapiskótával (de én már mézes puszedlit is használtam erre a célra.)
- Jöhet az összeállítás. A kapcsos tortaformát használjuk, rétegezzük a piskótát és a krémet. A krémből tegyünk bőven a tetejére is, egy keveset hagyjunk az oldalára a díszítéshez. Ha kész, mehet 1 éjszakára a hűtőbe, de minimum 3 órára.
- Díszítés: A maradék krémből kenjünk az oldalára a kész tortának, nem kell túl szépnek lennie, úgyis eltakarjuk. Most jön a pepecselős rész. (Nekem 2 csomag töltött ostya kellett hozzá, és pont kaptam zebra mintásat, belül vaníliás töltelékkel.) Az ostyákat óvatosan kettétörjük, lehetőleg egyformára. Itt lehet számolni némi veszteséggel, de nem baj, összeállítás közben úgyis elfogy.:) Az ostyákat a torta oldalára nyomkodjuk, ne maradjon rés közte. A tetejére a 2 tábla csokit apró darabokra vágunk, és rászórjuk. Jobban mutat, ha fehér csoki is van benne.
- Ha kész, egy szép szalaggal átkötjük a tálalásig.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3642
- Feltöltés dátuma: 2013. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Pecci
17 recept
Nagyon szeretjük a túrós tortákat, de a gyümölcsös verzió már kicsit unalmas volt. A csokitorta is nagy kedvenc, így összehoztam ezt a verziót.