r
Nosalty Logó

Sztracsatellás torta Pecci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pecci
Sztracsatellás torta Pecci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 699 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6989 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 699 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5731.9 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    539 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    2103 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    949.5 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 6989 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Ne sajnáljuk rá az időt, ez akár 10 perc is lehet.
  2. Apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és a kakaóport.
  3. A tojások fehérjét csipet sóval keményre verjük, és a tésztába forgatjuk óvatosan. Ha a tészta túl sűrű lenne, előbb a felvert fehérjéből tegyünk bele egy keveset, és keverjük jól el lazításként.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos formába öntjük, és előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. (Nekem gázsütőm van, ott 3-4 fokozat.) Sütés közben tilos kinyitni a sütőt, és utána is hagyjuk kicsit bent hűlni.
  5. A krémhez a túrót, vaníliás cukrot, a joghurtot robotgéppel jól összedolgozzuk. Jöhet bele az előre felvert habtejszín, amibe 1 cs habfixálót tettünk. Ezzel is jól eldolgozzuk. Ízlés szerint cukrozhatjuk, ha kell (nekem így pont jó volt). 2 tábla tejcsokit pici darabokra vágunk, beleforgatjuk, a végén tesszük bele a zselatinfixet.
  6. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, ha összeesett, akkor csak 2 részre.:) (Célszerű a piskótát már előző nap elkészíteni, és ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tenni, mert sokkal könnyebb vele dolgozni, és nem morzsálódik.) Ha összeesett volna a piskóta, akkor a középső réteget pótolhatjuk babapiskótával (de én már mézes puszedlit is használtam erre a célra.)
  7. Jöhet az összeállítás. A kapcsos tortaformát használjuk, rétegezzük a piskótát és a krémet. A krémből tegyünk bőven a tetejére is, egy keveset hagyjunk az oldalára a díszítéshez. Ha kész, mehet 1 éjszakára a hűtőbe, de minimum 3 órára.
  8. Díszítés: A maradék krémből kenjünk az oldalára a kész tortának, nem kell túl szépnek lennie, úgyis eltakarjuk. Most jön a pepecselős rész. (Nekem 2 csomag töltött ostya kellett hozzá, és pont kaptam zebra mintásat, belül vaníliás töltelékkel.) Az ostyákat óvatosan kettétörjük, lehetőleg egyformára. Itt lehet számolni némi veszteséggel, de nem baj, összeállítás közben úgyis elfogy.:) Az ostyákat a torta oldalára nyomkodjuk, ne maradjon rés közte. A tetejére a 2 tábla csokit apró darabokra vágunk, és rászórjuk. Jobban mutat, ha fehér csoki is van benne.
  9. Ha kész, egy szép szalaggal átkötjük a tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3642
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a túrós tortákat, de a gyümölcsös verzió már kicsit unalmas volt. A csokitorta is nagy kedvenc, így összehoztam ezt a verziót.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...