Szilvás-fahéjas sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A mézeskalács keksz alaphoz
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
5 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
16g méz48 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A sajttorta krémhez
-
19g szilvalekvár29 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
3g habtejszín7 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
A vörösáfonya öntethez
-
25g vörösáfonya12 kcal
-
25g víz0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
7 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
Összesen
780
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A mézeskalács keksz alaphoz
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
125g méz380 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A sajttorta krémhez
-
150g szilvalekvár233 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
A vörösáfonya öntethez
-
200g vörösáfonya92 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
57 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
Összesen
6234
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A mézeskalács keksz alaphoz
-
10g finomliszt37 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
12.5g vaj90 kcal
-
6.3g méz19 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A sajttorta krémhez
-
7.5g szilvalekvár12 kcal
-
10g krémsajt25 kcal
-
10g mascarpone41 kcal
-
1g habtejszín3 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
0.3g mandulaaroma0 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
A vörösáfonya öntethez
-
10g vörösáfonya5 kcal
-
10g víz0 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.8g kukoricakeményítő3 kcal
-
2.5g étcsokoládé14 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
Összesen
314
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.3 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
780
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 359.5 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 744 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1140.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 698.8 g
-
Cukor 446 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 511.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1851 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 1810 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
6234
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 57.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
A mézeskalács keksz alaphoz
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg vaj
-
5 ek méz
-
1 db tojás
-
1 teáskanál fahéj
A sajttorta krémhez
-
15 dkg szilvalekvár
-
20 dkg mascarpone
-
20 ml habtejszín
-
15 dkg cukor
-
5 ml mandulaaroma
-
1 ek fahéj
-
5 db lapzselatin
A vörösáfonya öntethez
-
20 dkg vörösáfonya
-
2 dl víz
-
5 dkg cukor
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés
A mézeskalács keksz alaphoz
- A lisztet elmorzsoljuk a kockákra vágott kemény vajjal (csak 10 dkg-ot használunk fel).
- Hozzáadjuk a porcukrot, a fűszereket és az összes többi hozzávalót is, és sima tésztát gyúrunk belőle.
- Ha megfelelő állagú tésztát kaptunk, akkor folpackba csavarjuk, és egy órára a hűtőbe helyezzük pihentetni.
- Ezután kinyújtjuk a tésztánkat kb. fél cm-es vastagságúra, és egy közepes méretű pohárral kiszaggatjuk.
- Az így kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kisütjük.
- A kész kekszeket kihűtjük, és egy-két napot konyharuhával letakarva pihentetjük.
- Miután a kekszek kellőképp megkeményedtek, nagy teljesítményű konyhai géppel ledaráljuk őket.
- A maradék vajat (15 dkg) lassú tűzön felolvasztjuk.
- Az olvasztott vajba beleforgatjuk a darált kekszet úgy, hogy a vaj mindenhol érje.
- Egy piteformába beleigazgatjuk a mézeskalács keksz-alapot, majd a hűtőbe tesszük kb. fél órára.
A sajttorta krémhez
- Miközben a kekszalap pihen, addig elkészítjük a sajttorta krémjét.
- Az ízesítetlen krémsajtot egy tálban összekeverjük a mascarponéval, a szilvalekvárral, a cukorral, a fahéjjal és a mandulaaromával.
- A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a szilvalekváros sajtkrémmel
- A lapzselatinokat 5-10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kivesszük a vízből, és egy kicsit kicsavarjuk.
- Lassú tűzön éppen csak addig melegítjük, amíg a zselatin folyékonnyá nem válik.
- A zselatint gyorsan hozzákeverjük a krémhez, és az egészet a kekszalapra simítjuk. 2-3 órát (vagy akár egy éjszakára) dermedni hagyjuk.
A vörösáfonya öntethez
- A vörösáfonyákat leturmixoljuk, majd vízzel és cukorral felfőzzük.
- A kukoricakeményítőt egy kis hideg vízzel elkeverjük, és hozzáadjuk az áfonyás léhez. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.
- Vörösáfonyás öntettel, reszelt csokoládéval és fahéjrúddal díszíthetjük a sajttortánkat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2038
- Feltöltés dátuma: 2015. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Auringonkukka
61 recept
Imádok új receptek után böngészni, és erre a kincsre egy kicsivel karácsony után bukkantam rá egy receptújságban. Kicsit sajnáltam, hogy nem fedeztem fel az ünnepek előtt, de még éppen a szilveszteri mulatságra el tudtam készíteni. Nagy sikert arattam vele, és bár egy kicsit pepecs volt a konyhában a sok komponens miatt, de ettől függetlenül nagyon egyszerű desszert, amit azoknak is ajánlok, akik valamilyen nem hétköznapi különlegességgel szeretnék a szeretteiket meglepni.