Szegény ember Pho levese
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
167g kacsaaprólék377 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g halszósz1 kcal
-
500g víz0 kcal
Tálalás
-
67g rizstészta243 kcal
-
10g újhagyma zöldje3 kcal
-
28g lime7 kcal
-
1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g koriander2 kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
500g kacsaaprólék1131 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g halszósz4 kcal
-
1500g víz0 kcal
Tálalás
-
200g rizstészta728 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
85g lime21 kcal
-
10g mungóbabcsíra3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
30g koriander7 kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
18.1g kacsaaprólék41 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
10g újhagyma2 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g halszósz0 kcal
-
54.2g víz0 kcal
Tálalás
-
7.2g rizstészta26 kcal
-
1.1g újhagyma zöldje0 kcal
-
3.1g lime1 kcal
-
0.4g mungóbabcsíra0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.1g koriander0 kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2377 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 1901 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 676.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 971 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 801 micro
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 112.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7131 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 5702 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 2028.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 502 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2913 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2404 micro
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Hozzávalók
Leves
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 db újhagyma
-
1 db fahéjrúd
-
10 db szegfűszeg
-
3 db csillagánizs
-
1 teáskanál fekete bors
-
1 ek só
-
1 teáskanál cukor
-
1.5 l víz
Tálalás
Elkészítés
Leves
- A vöröshagymát kettévágjuk, és csak a felső héját húzzuk le, a többi maradhat. Van, aki serpenyőben vagy sütőben megpirítja a fűszereket, én nem szoktam, de meg lehet próbálni. Anélkül is épp elég intenzív lesz az íze.
- A leves alapanyagait egy fazékba tesszük, felöntjük 1,5 liter vízzel, és 2 órán át főzzük közepes lángon. Amikor szükséges, lehabozzuk.
- Ha elkészült, leszűrjük, félretesszük. A kacsaszárnyról lefejtjük a húst.
Tálalás
- A rizstésztát forrásban lévő vízben 3 percig főzzük. Ha rament vettünk, azt elég csak beáztatni, de érdemes inkább kóstolással tesztelni.
- A tésztát tálkába szedjük, ráöntjük a levest, mellé mehet az újhagyma, kacsahús, mungóbabcsíra, lime vagy citrom, és a többi díszítőelem.
- A levest lehet kanalazni vagy tálkából inni, a többihez természetesen evőpálcika dukál.
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7386
- Feltöltés dátuma: 2019. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Jóízlésű magyar leány lévén elképzelni sem tudtam ekkora szentségtörést, mint mézeskalács fűszerekkel elrontani a jó kis marhahúslevest. Amikor az első Pho recept megjelent a Nosalty-n, tudtam, hogy én ezt sosem fogom megkóstolni, megfőzni meg végképp nem. Aztán egyszer a barátnőm mesélte, hogy egy vietnámi levesezőbe szoktak járni a férjével, és egy átbulizott éjszaka után elvittek magukkal kijózanodni (mert a húsleves az húsleves, még akkor is, ha ilyen fűszerek vannak benne). Tudtam, hogy enélkül többé nem élhetek! A mézeskalács fűszerek egyáltalán nem úgy hatnak benne, mint ahogy gondolná az ember, sőt észre sem veszed, mert minden íz úgy harmonizál egymással, hogy az valami csoda. Mivel sok különleges hozzávaló kell hozzá, ami ráadásul elég drága is, én évekig nem mertem belevágni, és azt gondoltam, úgyis el fogom rontani, akkor meg pocsékba ment. Aztán mégis rávettem magam, hogy kipróbálom. Immár második alkalommal főzöm, és büszkén mondhatom, hogy sikerült! Ez a recept azoknak van, akik nem szeretnének, vagy nem engedhetik meg maguknak, hogy egy vagyont költsenek rá, de mégis imádják az ízét. Sajnos így sem a legolcsóbb, de még mindig jobban jövünk ki, mintha elmennék egy vietnámi étterembe, és fejenként fizetnénk majdnem ugyanennyit. Néhány alapanyaghoz odaírtam, hogy elhanyagolható, mert némelyiket én magam sem raktam bele, és ezek nélkül is teljes értékű, intenzív, ízletes levest fogunk kapni. A legviccesebb az benne, hogy a legtöbb alapanyag a saját konyhánkban is megtalálható, szóval nem is kell nagyon messzire menni érte, és az is tök jó, hogy a multik ráálltak az ázsiai konyhára, így szinte bárhol kapható a többi alapanyag is.