r
Nosalty Logó

Szedres-fehércsokis kevert süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Szedres-fehércsokis kevert süti
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Szederszósz

Kevert tészta

Fehércsokis mascarponekrém

Összesen 689 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Szederszósz

Kevert tészta

Fehércsokis mascarponekrém

Összesen 6879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Szederszósz

Kevert tészta

Fehércsokis mascarponekrém

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 689 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    346.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3143.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    857.9 g
  • Cukor
    677 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 6879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Szederszósz

Kevert tészta

Fehércsokis mascarponekrém

Elkészítés

Szederszósz

  1. A szederszósz elkészítéséhez tegyük a szedret, a mézet és a citromhéjat egy közepes méretű edénybe, majd forraljuk fel a keveréket.
  2. Miután felforrt, burgonyanyomóval vagy villával törjük össze a szederszemeket. Folytassuk a főzést 5-8 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik.
  3. Adjuk hozzá a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat és vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni. Ahogy hűl, enyhén be is sűrűsödik.

Kevert tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és béleljünk ki egy 38x26 centis sütőtálat sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban keverjük habosra a tojásokat a kétféle cukorral. Csurgassuk hozzá az olvasztott vajat, majd szitáljuk bele a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Végül keverjük hozzá a vaníliát és a tejfölt is. Addig keverjük, amíg teljesen össze nem áll a tészta.
  3. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe. Vegyük a szederszósz 1/3-át, és kanalazzunk a tésztára belőle kis adagokat, majd késsel enyhén forgassuk bele, össze-vissza, márványosra.
  4. Süssük 30-35 percig, amíg a teteje éppen meg nem sül, és már nem lötyög a közepe. Vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Fehércsokis mascarponekrém

  1. A krém elkészítéséhez a fehércsokit és a habtejszínt olvasszuk össze mikróban. Hagyjuk hűlni, majd adjuk a mascarponéhoz és keverjük habosra vele. Ha nagyon híg lenne, keverjünk bele egy csomag instant zselatinfixet.
  2. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk állni, ez idő alatt a sütialap is megsül és kihűl.
  3. A süteményt gazdagon megkenjük a fehércsokis krémmel, majd kis kanállal kis halmokat adagolunk rá a megmaradt lekvárból, ezt követően pedig óvatosan forgassuk bele a krémbe, márványosra (mint a tésztánál), egy fém spatulával. Néhány óra dermedés után szeletelhetjük is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11275
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 29.

Receptkategóriák

Szedres-fehércsokis kevert süti
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Búcsúztassuk a nyarat ezzel az egyszerű, ám nagyon szaftos, ízbomba kevert süteménnyel. A könnyű és puha vaníliás sütemény házi szederszósszal készül, amit bőségesen, vaníliás-fehércsokis mascarponekrémmel koronázunk meg. Minden falat savanykásan szedres, enyhén citromos és édes vaníliás ízekkel van tele. Tökéletes sütemény minden alkalomra, nemcsak szederrel, hanem más bogyós gyümölcsökkel, szilvával vagy meggyel is isteni.

Hozzávalók

Szederszósz

Kevert tészta

Fehércsokis mascarponekrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...