Szász borscs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
38g marhahús53 kcal
-
13g marha velőscsont10 kcal
-
50g cékla14 kcal
-
38g káposzta8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
11g fehérrépa7 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
4g kacsazsír0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
22g tejföl43 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
202
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g marhahús426 kcal
-
100g marha velőscsont79 kcal
-
400g cékla115 kcal
-
300g káposzta60 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0 kcal
-
21g só0 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
1613
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
6.2g marhahús9 kcal
-
2.1g marha velőscsont2 kcal
-
8.3g cékla2 kcal
-
6.2g káposzta1 kcal
-
3.3g sárgarépa1 kcal
-
1.9g fehérrépa1 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g kacsazsír0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g balzsamecet0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
62.2g víz0 kcal
Összesen
32
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1368.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 1109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 517.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 629 micro
-
β-karotin 1506 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
202
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.7 g
Zsír
-
Összesen 100.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10945.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1112 mg
-
Nátrium 8870 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.7 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 4141.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1629 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 534 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 5030 micro
-
β-karotin 12045 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 452 micro
Összesen
1613
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg marhahús
-
10 dkg marha velőscsont
-
40 dkg cékla
-
30 dkg káposzta
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 dkg vaj
-
3 dkg kacsazsír
-
2 ek olívaolaj
-
6 szem bors
-
1 ek balzsamecet
-
1 ek cukor
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
3 tk só
-
petrezselyem ízlés szerint
-
3 l víz
Elkészítés
- A marhahúst feldarabolva feltesszük 3 liter hideg vízben főni a csontokkal. A vízbe beletesszük a borsot (teatojásban, mert rossz dolog evés közben kerülgetni!), és félpuhára főzzük. Vegyük ki a velőscsontot.
- Közben a céklát csíkokra vágjuk. (Gumikesztyű használata erősen javasolt!)
- Lábasban felolvasztjuk a zsírt (korábbi sütésből kimentve), rádobjuk a céklát, az ecetet, a cukrot, egy merítőkanálnyi húslevet (saját recept szerint előkészítve), fedő alatt félpuhára pároljuk, a kockára vágott káposztát 15 percig főzzük, forraljunk rajta egyet, és ezt öntsük majd a levesbe.
- Egy újabb lábasban vajat olvasztunk, rádobjuk az összevágott hagymát és acsíkokra vágott répákat, szintén fedő alatt előpirítjuk őket. 10 perc után mehet a levesbe, mindenestül.
- Tegyük bele az apróra vágott fokhagymát (mikróban pár pillanatig előmelegítve, nagyon egyszerű megpucolni), a marék petrezselyemzöldet.
- A levest sózzuk, és lassan gyöngyözve főzzük készre 4 óra alatt. A végén citromlével ízlés szerint savanyítsuk.
- Legalább 12 órát hagyjuk állni, és csak másnap, felmelegítve lehet fogyasztani.
- Tálaljuk felaprított snidlinggel, tejföllel.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5251
- Feltöltés dátuma: 2013. március 12.
Ajánló
A minőség titka, hogy mindenből friss anyagot használjunk! Többszörösen megtérülő "kellemetlenség"!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagymamám receptes könyvét lapozgattam, s megakadt a szemem ezen a nem tradicionálisan német recepten. Úgy gondoltam, elkészítem, mert furdalt a kíváncsiság, hogy milyen lehet egy orosz kaja német áthallással! :)