Szarvasraguleves cipóban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g szarvascomb150 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g rókagomba8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g vargánya gomba5 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
25g fehérrépa16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
250g kenyér685 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Összesen
1194
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g szarvascomb600 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g rókagomba32 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g vargánya gomba21 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
100g fehérrépa64 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1000g kenyér2740 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
4775
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
20.1g szarvascomb24 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
4g rókagomba1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
1 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
4g zeller1 kcal
-
4g fehérrépa3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.4g vad fűszerkeverék0 kcal
-
8.1g főzőtejszín11 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
40.3g kenyér110 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
Összesen
190
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 60.5 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2739.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 728 mg
-
Nátrium 1321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 350.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 1864 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
1194
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 242 g
Zsír
-
Összesen 167.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10958 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 375 mg
-
Kálcium 1646 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 2911 mg
-
Nátrium 5282 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 576.3 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1402.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 940 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 98 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1012 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 7458 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 688 micro
Összesen
4775
kcal
- 10% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 125 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg szarvascomb
-
1 dl napraforgó olaj
-
10 dkg rókagomba
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg vargánya gomba
-
10 dkg sárgarépa
-
10 dkg zeller
-
10 dkg fehérrépa
-
só ízlés szerint
-
1 kk kakukkfű
-
2 db babérlevél
-
5 db borókabogyó
-
10 g vad fűszerkeverék
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg finomliszt
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A húst kétszer két centis kockára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk a fokhagymával.
- Olajon lepirítjuk a hagymát és fokhagymát. Hozzátesszük a húst, fűszerezzük, és kicsit pirítjuk, majd felengedjük vízzel.
- Hozzátesszük a zöldségeket. Ha félig megpuhult a hús hozzátesszük a gombát.
- Készre főzzük a levest, és tejszínes habarással sűrítjük, majd még egyszer felforraljuk. Citromlével ízlés szerint savanyítjuk a levest.
- A cipók tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk. Sütőben, 220 fokon, 5 perc alatt megpirítjuk. A cipóba tálaljuk a levest.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 3985
- Feltöltés dátuma: 2016. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
A cipóban tálalt levesek nagyon kedveltek, így a szarvasraguleves nem csak különleges lesz..