r
Nosalty Logó

Szarvasgerinc áfonyamártással sütőtökfánkkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mbernadett
Szarvasgerinc áfonyamártással sütőtökfánkkal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pác

szarvasgerinc

áfonyamártás

sütőtökfánk

3392
Kalória
156.1g
Fehérje
134.9g
Szénhidrátok
226.7g
Zsír
1435.8g
Víz
638g
Koleszterin
19.5g
Rost
27.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pác

szarvasgerinc

áfonyamártás

sütőtökfánk

Összesen 3392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pác

szarvasgerinc

áfonyamártás

sütőtökfánk

Összesen 6779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pác

szarvasgerinc

áfonyamártás

sütőtökfánk

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6821.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    3549 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1435.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2594 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17852 micro
  • β-crypt
    14580 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 3392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    312.2 g

Zsír

  • Összesen
    453.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    141 g
  • Koleszterin
    1276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13643.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2113 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    693 mg
  • Foszfor
    3475 mg
  • Nátrium
    7099 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2871.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5189 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    168 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    7006 micro
  • β-karotin
    35704 micro
  • β-crypt
    29161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 6779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    641 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

pác

  1. Fogunk egy kis lábost, amibe vizet töltünk, ezt felforraljuk, a páclénél leírt fűszereket beletesszük , és fél órán át hagyjuk lassan főni.
  2. Amikor kihűlt a páclevünk, fogunk egy kanalat, és belekeverjük lassan az olajat, a vörösbort, ha ez kész, a húsra öntjük a hideg levet, 2-3 napig ebben a lében érleljük a húsunkat.

szarvasgerinc

  1. Lecsepegtetjük a pácléből kivett szarvasgerincet, veszünk egy nagyobb serpenyőt, amibe olajat teszünk ,feltesszük a gázra, mikor elég meleg, belerakjuk a húsunkat, és többször megforgatva átsütjük, kérget kapjon a hús, az a lényeg, ha ez kész, 180 fokra kapcsoljuk be a sütőt.
  2. Amíg a sütő bemelegszik, keresünk egy tepsit, amibe öntsük bele a serpenyőben megmaradt zsiradékot, a húst sózzuk, borsozzuk meg.
  3. A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg, szeljük fel, ha ez kész, a húst tegyük a tepsibe, öntsünk rá egy kicsit a pácléből. Pakoljuk mellé a hagymát és a fokhagymát, takarjuk le egy fóliával, és tegyük a sütőbe, amíg meg nem puhul.
  4. Ha jó puha a húsunk, vegyük le a fóliát, és egy kicsit hagyjuk úgy a sütőben, hogy megpiruljon. Ha ez kész, egy picit pihen, majd jó éles késsel szeleteket vágunk belőle, így kerül majd a tányérra.

áfonyamártás

  1. Egy kisebb lábost keresünk, amibe az áfonyát tesszük, és 1 dl borral felöntjük, hozzátesszük a szegfűszeget, a fahéjat, cukrot, amikor felforrt, hozzáteszünk egy csöpp narancslevet és a narancshéjat. Takarékra tesszük a lángot, és nagyon lassú tűzön besűrítjük a mártásunkat.
  2. Egy turmixgépbe tesszük, hogy jó állaga legyen, kellő sűrűségre beállítjuk, a tányérra kis pöttyöket teszünk belőle.

sütőtökfánk

  1. A tököt, burgonyát, a hagymát és a fokhagymát lereszeljük. Fogunk egy tálat, beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, majd kb. 5 percig állni hagyjuk, ezalatt levet fog ereszteni nekünk a sótól, ezért jól kinyomkodjuk.
  2. Ha ez kész, adjunk hozzá még egy tojást, a lereszelt sajtunkat, annyi zsemlemorzsát, hogy szép kis golyókat tudjunk formálni,ha ez kész, bő olajban süssük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Rengeteg sütőtököt eszünk, van egy nagy kertünk, ahol minden megterem, ezt meg kell kóstolni, a vad nemes íze mennyire illik a sütőtök édességéhez, a fűszerekkel mégis kicsit megbolondítva, átalakítva az ízeket.:) Forrás: zamatesillat.blogspot.hu

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!