r
Nosalty Logó

Szarvas tagine kuszkusszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szarvas tagine kuszkusszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szarvashúshoz

A kuszkuszhoz

Összesen 1166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szarvashúshoz

A kuszkuszhoz

Összesen 4662 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szarvashúshoz

A kuszkuszhoz

Összesen 160 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12812 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 1166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    340.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8446.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    3649 mg
  • Nátrium
    3297 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1518.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    51250 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 4662 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1773 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A szarvashúshoz

A kuszkuszhoz

Elkészítés

A szarvashúshoz

  1. A szarvashúst kockára vágom, és egy kis ras el hanouttal fűszerezett sűrített paradicsomban pácolom egy napig.
  2. Egy kevés olívaolajon megfuttatom az apró kockára vágott hagymát, majd rádobom a húskockákat és hagyom, hogy egy kicsit megkapja a tűz, majd felöntöm a darabolt paradicsommal, hozzáadom a négy nagyobb cikkre vágott, előkészített sózott citromot, sőt még egyébként is facsarok hozzá egy kis citromlevet, és néhány csepp vörösborecetet is, hozzáadom a babérlevelet, egy kis harissát (attól függően, hogy ki mennyire csípősen szereti), a kurkumát, ras el hanoutot, valamint az egész fokhagymagerezdeket. Ha szükséges, mert túl sűrű lenne, akkor felöntöm egy kicsi - de tényleg csak kicsi - vízzel.
  3. Mikor már majdnem puha a hús, akkor még kiigazítom az ízeket, sózom, borsozom, belehajítom a pisztáciát, a magozott olívabogyót kisebb darabokra vágva, valamint a karikára vágott zöldhagymát, és még néhány percig főzöm. Az eredmény egy paradicsomos, citromos aromájú, nagyon pikáns és finom ragu lesz. (Aki szereti, a végén némi petrezselyemmel is megszórhatja, csak jót tesz neki.)
  4. Kuszkusszal tálalom. Ehhez a kuszkuszt egy nagy tálba teszem (nagyjából egy bögre kuszkusz/fő, ahogy én számoltam), ráöntöm az evőkanálnyi olvasztott vajat, és felöntöm a húsleves egy részével, ras el hanouttal, meg sóval fűszerezem - de ezen a téren a variációk száma végtelen - majd 5 percre magára hagyom.
  5. Utána megint öntök hozzá húslevest, és megint hagyom egy időre, hogy beszívja, ezt addig folytatom, amíg el nem fogy a húsleves, és a kuszkusz teljesen meg nem szívta magát. Támponttul annyi, hogy a végére nagyjából 1:1 arányban elegyítettem a kuszkuszt a húslevessel, de mindezt fokozatosan.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10912
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 31.

Ajánló

Tipp: Két nappal a tervezett főzés előtt negyedeljünk fel egy kisebb, szép héjú citromot, és olyan alaposan sózzuk meg, hogy csak úgy fürödjön a sóban, azután két napra felejtsük a hűtőben. Ez lesz ugyanis a tagine egyik alap alkotóeleme. Készen is kapható, de nem mindig, szóval a saját készítésű sózott citrom a biztos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A marokkói konyhát mostanában kezdem el felfedezni, eddig ez a kedvenc belőle.

Hozzávalók

A szarvashúshoz

A kuszkuszhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...