Szarvas tagine kuszkusszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
A szarvashúshoz
-
250g szarvashús300 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
29 kcal
-
43g sózott citrom11 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
8g pisztácia43 kcal
-
8g olajbogyó9 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A kuszkuszhoz
-
180g kuszkusz677 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
13g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1166
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
A szarvashúshoz
-
1000g szarvashús1200 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
170g sózott citrom43 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
30g pisztácia172 kcal
-
30g olajbogyó35 kcal
-
184g zöldhagyma35 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A kuszkuszhoz
-
720g kuszkusz2707 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
4662
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
A szarvashúshoz
-
34.6g szarvashús42 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
13.8g konzerv paradicsom2 kcal
-
4.8g sűrített paradicsom4 kcal
-
5.9g sózott citrom1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
1g pisztácia6 kcal
-
1g olajbogyó1 kcal
-
6.4g zöldhagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
A kuszkuszhoz
-
24.9g kuszkusz94 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
1.7g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
160
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2111.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 912 mg
-
Nátrium 824 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 379.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 778 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12812 micro
-
Lut-zea 527 micro
Összesen
1166
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 340.8 g
Zsír
-
Összesen 75.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 880 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8446.4 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 714 mg
-
Foszfor 3649 mg
-
Nátrium 3297 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 640.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 1518.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 63 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 3112 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 51250 micro
-
Lut-zea 2106 micro
Összesen
4662
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1773 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
A szarvashúshoz
-
1 kg szarvashús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
140 g sűrített paradicsom
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 csepp vörösborecet
-
3 dkg pisztácia
-
10 db olajbogyó
-
2 db zöldhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk kurkuma
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
A kuszkuszhoz
-
4 bögre kuszkusz
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál ras el hanout
Elkészítés
A szarvashúshoz
- A szarvashúst kockára vágom, és egy kis ras el hanouttal fűszerezett sűrített paradicsomban pácolom egy napig.
- Egy kevés olívaolajon megfuttatom az apró kockára vágott hagymát, majd rádobom a húskockákat és hagyom, hogy egy kicsit megkapja a tűz, majd felöntöm a darabolt paradicsommal, hozzáadom a négy nagyobb cikkre vágott, előkészített sózott citromot, sőt még egyébként is facsarok hozzá egy kis citromlevet, és néhány csepp vörösborecetet is, hozzáadom a babérlevelet, egy kis harissát (attól függően, hogy ki mennyire csípősen szereti), a kurkumát, ras el hanoutot, valamint az egész fokhagymagerezdeket. Ha szükséges, mert túl sűrű lenne, akkor felöntöm egy kicsi - de tényleg csak kicsi - vízzel.
- Mikor már majdnem puha a hús, akkor még kiigazítom az ízeket, sózom, borsozom, belehajítom a pisztáciát, a magozott olívabogyót kisebb darabokra vágva, valamint a karikára vágott zöldhagymát, és még néhány percig főzöm. Az eredmény egy paradicsomos, citromos aromájú, nagyon pikáns és finom ragu lesz. (Aki szereti, a végén némi petrezselyemmel is megszórhatja, csak jót tesz neki.)
- Kuszkusszal tálalom. Ehhez a kuszkuszt egy nagy tálba teszem (nagyjából egy bögre kuszkusz/fő, ahogy én számoltam), ráöntöm az evőkanálnyi olvasztott vajat, és felöntöm a húsleves egy részével, ras el hanouttal, meg sóval fűszerezem - de ezen a téren a variációk száma végtelen - majd 5 percre magára hagyom.
- Utána megint öntök hozzá húslevest, és megint hagyom egy időre, hogy beszívja, ezt addig folytatom, amíg el nem fogy a húsleves, és a kuszkusz teljesen meg nem szívta magát. Támponttul annyi, hogy a végére nagyjából 1:1 arányban elegyítettem a kuszkuszt a húslevessel, de mindezt fokozatosan.
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10927
- Feltöltés dátuma: 2009. július 31.
Ajánló
Tipp: Két nappal a tervezett főzés előtt negyedeljünk fel egy kisebb, szép héjú citromot, és olyan alaposan sózzuk meg, hogy csak úgy fürödjön a sóban, azután két napra felejtsük a hűtőben. Ez lesz ugyanis a tagine egyik alap alkotóeleme. Készen is kapható, de nem mindig, szóval a saját készítésű sózott citrom a biztos.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A marokkói konyhát mostanában kezdem el felfedezni, eddig ez a kedvenc belőle.